« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-03 21:37:01
Temat: PatisonWitam,
Mam w domu kilka patisonow. Chcialabym je zamarynowac. Czy ktos moglby mi
podac jakis dobry, sprawdzony przepis na marynowanego patisona?
--
***Gosia_KIKI***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-03 21:45:43
Temat: Re: Patison>
tak jak ogórki. Ale patissony muszą być malutkie, ot takie by weszły
do szklanki
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-03 22:18:57
Temat: Odp: Patison
Użytkownik Kyllyan <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bgjvqc$1rr$...@n...onet.pl...
> >
> tak jak ogórki. Ale patissony muszą być malutkie, ot takie by weszły
> do szklanki
>
Echhh...to moje sa juz chyba za duze. Sa wielkosci takiego talerzyka
sniadaniowego. Myslalam zeby je pokroic ale nie wiem czy cos z tego
wyjdzie. Chyba lepiej bedzie zjesc je na goraco w jakims bigosiku warzywnym.
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 00:40:20
Temat: Re: Odp: PatisonDnia 2003-08-04 00:18, osoba przedstawiająca się jako 'Gosia_KIKI'
zechciała zauważyć:
> Użytkownik Kyllyan <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:bgjvqc$1rr$...@n...onet.pl...
>> >
>> tak jak ogórki. Ale patissony muszą być malutkie, ot takie by weszły
>> do szklanki
>>
> Echhh...to moje sa juz chyba za duze. Sa wielkosci takiego talerzyka
> sniadaniowego. Myslalam zeby je pokroic ale nie wiem czy cos z tego
> wyjdzie. Chyba lepiej bedzie zjesc je na goraco w jakims bigosiku warzywnym.
>
Krążki patisona można też usmażyć w panierce, jak schaboszczaka.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 08:24:09
Temat: Odp: Odp: Patison
Użytkownik maruda - Ryszard <maruda_smurf@#gdynia.mm.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:bgka0p$aof$...@n...news.tpi.pl...
> Krążki patisona można też usmażyć w panierce, jak schaboszczaka.
>
> R.
>
Ooo, dziekuje...tego jeszcze nie probowalam.
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 08:48:51
Temat: Re: Patison> > tak jak ogórki. Ale patissony muszą być malutkie, ot takie by weszły
> > do szklanki
> >
> Echhh...to moje sa juz chyba za duze. Sa wielkosci takiego talerzyka
> sniadaniowego. Myslalam zeby je pokroic ale nie wiem czy cos z tego
> wyjdzie. Chyba lepiej bedzie zjesc je na goraco w jakims bigosiku
warzywnym.
.....ale takie duze tez powinny fantastycznie sie sprawdzic....Znajomym
zjadalam poklady patisonow konserwowanych...wlasnie takich duzych,
pokrojonych w takie "melonowe" kawalki...plastry grube, czastki.....
proponuje wykonac konserwacje na patisonach....i pozwolic im na troche
wiecej cukru w zalewie
AgataW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 17:39:51
Temat: Odp: Patison
Użytkownik Agata <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bgl6cd$16dk$...@f...acn.pl...
>
> .....ale takie duze tez powinny fantastycznie sie sprawdzic....Znajomym
> zjadalam poklady patisonow konserwowanych...wlasnie takich duzych,
> pokrojonych w takie "melonowe" kawalki...plastry grube, czastki.....
>
> proponuje wykonac konserwacje na patisonach....i pozwolic im na troche
> wiecej cukru w zalewie
>
> AgataW
>
Nooo, to mnie napawa optymizmem :)) A zalewa taka jak do ogoreczkow czy tez
znajomi jakas inna recepture stosowali?
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 17:59:57
Temat: Re: Patison> Nooo, to mnie napawa optymizmem :)) A zalewa taka jak do ogoreczkow czy
tez
> znajomi jakas inna recepture stosowali?
......jak do ogorkow konserwowych ale z dominujaca nuta
cukru........(szczegolow brak).
AgataW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 18:41:12
Temat: Odp: Patison
Użytkownik Agata <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bgm6lo$1i5j$...@f...acn.pl...
> > Nooo, to mnie napawa optymizmem :)) A zalewa taka jak do ogoreczkow czy
> tez
> > znajomi jakas inna recepture stosowali?
>
> ......jak do ogorkow konserwowych ale z dominujaca nuta
> cukru........(szczegolow brak).
>
> AgataW
>
>
Dzieki Ci dobra kobieto :))))))))
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 20:47:53
Temat: Re: Patison (ot)> >
> Dzieki Ci dobra kobieto :))))))))
>
> --
> *** Gosia_KIKI ***
...Goska Ty sie nie smiej....ale ja poszlam do sklepu i kupilam 3
kilogramy....no i teraz bedziemy konsewowac....;) wspolnie.......Pogrzebie
jeszcze z przepisami i opowiem Ci na biezaco jak wyszlo....:)
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |