« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-29 13:01:10
Temat: schab w miodzie na ostroJak to zrobić.
Dzięki za pomoc z góry.
ABR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-29 14:47:22
Temat: Re: schab w miodzie na ostroGdzies czytalem, ze miod w podwyzszonej temperaturze(powyzej 40 C) traci
swoje wlasciwosci a
niektore gatunki moiodow wydzielaja toksyny.
Proponuje zamiast miodu kup jednego ananasa pokroj w plastry obloz schab
pozostaw przez noc nastepnego dnia upiecz i zobaczysz , ze tak kruchego
schabu nigdy jeszcze nie jadlas.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-29 16:18:56
Temat: Re: schab w miodzie na ostro
Użytkownik Slavek <s...@u...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...net...
> Gdzies czytalem, ze miod w podwyzszonej temperaturze(powyzej 40 C) traci
> swoje wlasciwosci a
> niektore gatunki moiodow wydzielaja toksyny.
W takim razie co ze slodzeniem herbaty miodem (chyba ze chodzi o wyzsze
temperatury), a mam tez sporo przepisow na marynaty do grillowana, w ktorych
jest miod (piersi kurze tak zamarynowane wychodza fantastycznie).
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-01 00:53:04
Temat: Re: schab w miodzie na ostroJa tez stosuje miod ale to ponoc niezdrowe, ale jak jest dobre to czy wszystko
musi byc takie zdrowe?
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-01 08:27:38
Temat: Re: schab w miodzie na ostroZaraz niezdrowe. Moze cos sie tam wydziela, ale z podgrzewaniem to chodzi
glownie o to, ze powyzej 40 st. ginie w miodzie to co organiczne niestety
(miod to zywa substancja przeciez), dalej jednak zostaja dobre, latwo
przyswajalne przez organizm cukry (dlatego miod wzmacnia) i inne
mniampozyteczne rzeczy.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-01 23:57:00
Temat: Odp: schab w miodzie na ostro
Użytkownik "Slavek" <s...@u...net> napisał w wiadomości
> Gdzies czytalem, ze miod w podwyzszonej temperaturze(powyzej 40 C) traci
> swoje wlasciwosci a
> niektore gatunki moiodow wydzielaja toksyny.
Nie wydziela żadnych toksyn, po prostu w temperaturze 50 - 60 C traci swoje
dobroczynne wartości. Wiem - mój teść jest pszczelarzem.
Nienawidzę miodu.
--
Pozdrawiam
Marcin Soboń
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-02 07:29:22
Temat: Odp: schab w miodzie na ostro
Użytkownik Slavek S. <s...@h...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@h...com...
> Ja tez stosuje miod ale to ponoc niezdrowe,
:-O niezdrowe ???? napewno duzo zdrowsze niz cukier (nazywany przez
niektorych biala smierc) duzo lepiej przyswajalny, zawiera glukoze i przede
wszystkim bardzo duzo mikroelementow, ktore niestety, jak juz ktos napisal
niszcza sie powyzej 40 st. C Wczoraj nawet w telewizorni jeden facet mowil
ze miod jest bardzo zdrowy, szczegolnie teraz przed wiosna nasz organizm
potrzebuje tych mikroelementow, ale najlepiej jest spozywac miod na chlebie,
bo wtedy zachowuje wszystkie wlasciwosci.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-02 08:35:14
Temat: Re: Odp: schab w miodzie na ostro
Janusz Danak wrote:
> duzo lepiej przyswajalny, zawiera glukoze i przede
> wszystkim bardzo duzo mikroelementow, ktore niestety, jak juz ktos napisal
> niszcza sie powyzej 40 st. C
.eeee
o ile rozumiem, że powyżej np. 40 st. rozkładajš się witaminy,
to nie rozumiem, dlaczego miałyby się rozkładać mikroelementy.
mam na myśli sole mineralne (np. cynk, magnez - nie wiem co jest w miodzie)
Czy jest tu jakiś chemik??
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-02 08:45:17
Temat: Re: Odp: schab w miodzie na ostro
Joanna Sereinig napisał(a) w wiadomości:
>> Nienawidzę miodu.
>> Pozdrawiam
>> Marcin Soboń
>Bracie!!!
>Niech Cię uścisnę!!! Nareszcie ktoś, kto tak jak ja nienawidzi miodu! A
>Joanna
>
TAK TAK TAK po siedmiokroc!!!
Jak to dobrze, ze sa jeszcze tacy ludzie jak Wy.
Mnie sam zapach miodu przyprawia o torsje.
Kazdy dodatek w ciescie wykryje, jakas taka waska specjalizacja.
A jak widze jak ktos z luboscia zajada miod na chlebie to mdle z obrzydzenia
:)))
Serdeczne lapkowstrzasy :))
Joanna
PS. Czyzby to zalezalo od imienia?;)))
PS2. Ale te lyzki do miodu to mi sie nawet podobaja :)))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-02 09:34:01
Temat: Re: Odp: schab w miodzie na ostro
Joanna Sereinig wrote:
> Marcin_Sobo=F1?= napisał(a):
>
> > <...>.
> > Nienawidzę miodu.
> >
> Nareszcie ktoś, kto tak jak ja nienawidzi miodu!
Przyłšczam się
sadyl
PS: jakby były wakaty to mogę się też przyłšczyć do nienawistników (?) sezamu,
wiórków kokosowych i frutti di mare :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |