Data: 2006-06-13 10:54:34
Temat: Re: Orkisz
Od: <j...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "123456" <k...@w...org> napisał w wiadomości
news:448E96CB.A48B8ED5@webnet.org...
>
>
>> Zerknij na tabele biochemiczne produktów, a zobaczysz wartości cukrów.
>> Kasze
>> zawierają ok. 75 g cukru w 100 g produktu. Kasza gryczana ma mniej, ale
>> ma
>> 69 g cukru.
>> Pozdrawiam Jurek M.
>
> Mowisz 75 g cukru w 100 g kaszy?
> Znaczy 75% opakowania kaszy to cukier?
> W kilogramie (100 dag) kaszy jest 75 dag cukru?
>
Tak, tylko to jest cukier złozony. Cukier buraczany, a więc słodycze, czy
też owoce (fruktoza0 są błyskawicznie wchłaniane przez organizm i szybko
rośnie glukoza we krwi. A cukier złożony, który jest w kaszach, makaronach,
ryżu jest wchłaniany bardzo powoli jeżeli chodzi o krzywą cukrową we krwi.
Może to Ciebie dziwić, ale ja nie wymyśliłem składu biochemicznego
produktów....:)))
Pozdrawiam Jurek M.
|