Data: 2007-10-16 06:19:34
Temat: Re: Ostatnie owocowe przypomnienie
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> "mirzan" <l...@o...pl> wrote in message
> news:36a8.00000032.47144b28@newsgate.onet.pl...
>>>> Degradacja wina różanego,żadnej poprawy wina bzowego.
>>> Używa się go właśnie do kupażowania.
>> Wino różane ma bardzo delikatny aromat,kupażowanie z bzowym może popsuć
>> różane,ponieważ aromat bzowego jest zbyt intensywny.Można bzowego użyć
> jako
>> dodatku do wina czerwonego, które wyszło zbyt blade, celem poprawy koloru
>> Różane ma naturalny kolor bursztynowy, nie ma sansu przerabiać go na
>> czerwone.
>> Dodatek różanego do bzowego nie zmieni ani zapachu ani smaku tego
> drugiego.
>> Pozdrawiam.mirzan
>
> Gdybym nie miał to bym uwierzył. Miałem i różane i mieszane - rewelacja, ale
> mieszanka zaróżowiła się nieco i zyskała na smaku. Różane było robione z
> wielkoowocowej bez nasion. Drapałem się później między palcami - tam
> najwięcej włosków mi "wrosło". ;-P)))))))))))))))
>
>
>
Rób moim sposobem - przez maszynkę, fermentacja, odcedzanie przez płótno
i odciskanie, dalsza fermentacja.
--
XL wiosenna
|