Data: 2007-05-29 17:45:21
Temat: Re: Ostra i SKUTECZNA odmiana Atkinsa...
Od: "Krystyna*Opty*" <K...@a...spam.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "F.Desk" <j...@...desk.com.inv> napisał w wiadomości
news:f3h16q$1vs$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Czytam sobie tabele BTW:
>
> http://optymalni.info/kalkulator.php?grupa=50&submit
=sprawd%BC
>
> jaja kurze całe 12.5 10.7 1
> białko jaja kurzego 10.8 0 0.8
> żółtko jaja kurzego 16.3 31.9 0.7
>
> jakim cudem bialko ma <1 g wegli na 100 g produktu, zoltko tez, a cale
> jajko
> 1 g?
Prawdopodobnie jest to pomyłka. Skład produktów niestety czasem nawet
bardzo
się różni także w podawanych źródłach naukowych, np:
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c201p.ht
ml
Wg nutritiondata W wg Tablic IŻŻ W
Jajko całe - 0,8 - 0,6
Białko kurze - 0,7 - 0,7
Żółtko - 3,6 ? <-> - 0,3 ?
...i bądź tu mądry ? ;[
Może ktoś to umie wyjaśnić?
Krystyna
|