Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PEROHY

Grupy

Szukaj w grupach

 

PEROHY

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-09-28 14:10:50

Temat: PEROHY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze śmietaną
i cukrem. Po talerzu - pychotka.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-09-29 12:37:20

Temat: Re: PEROHY
Od: "st.chor.Czesłąw Torpeda" <c...@g...kurvix.net> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze śmietaną
> i cukrem. Po talerzu - pychotka.
>
>
a ile kalorii i cholesterolu, mnjam!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-09-29 12:49:15

Temat: Re: PEROHY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"st.chor.Czesłąw Torpeda" <c...@g...kurvix.net> wrote in
message news:esednSaDN96fUX3VnZ2dnUVZ8q2dnZ2d@giganews.com..
.
> Panslavista pisze:
> > ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze
śmietaną
> > i cukrem. Po talerzu - pychotka.
> >
> >
> a ile kalorii i cholesterolu, mnjam!

Baba!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-10-06 07:34:06

Temat: Re: PEROHY
Od: "Małgorzata" <d...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gbo3cf$flu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze
> śmietaną
> i cukrem. Po talerzu - pychotka.
>
>Dziekuje zapewne spróbuje


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-10-06 07:34:29

Temat: Re: PEROHY
Od: "Ewa" <k...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gbo3cf$flu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze
> śmietaną
> i cukrem. Po talerzu - pychotka.
> bleee takich expeerymentów nie jadam... za wysikie progi jak na moj
> talerz
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2008-10-06 08:27:27

Temat: Re: PEROHY
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Małgorzata" <d...@o...eu> wrote in message
news:gccfga$28m$2@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gbo3cf$flu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze
> > śmietaną
> > i cukrem. Po talerzu - pychotka.
> >
> >Dziekuje zapewne spróbuje

Które, bo nie chce mi się wierzyć, że nie jadłaś pierogów ruskich (farsz
ziemniaczano serowy - dodatki: smażona cebula ze skwarkami, majeranek,
suszona lub zielona mięta, pieprz ziołowy).
Maruda zbiera w sezonie jagody i zamraża - wtedy w największą zimę mamy
cudowną niespodziankę - pierogi lub jagodzianki z czarnymi jagodami...
Gdy braknie - pierogi z truskawkami lub knedle ziemniaczane ze śliwkami...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2008-10-06 08:28:24

Temat: Re: PEROHY
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ewa" <k...@b...pl> wrote in message
news:gccfh0$2a1$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gbo3cf$flu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze
> > śmietaną
> > i cukrem. Po talerzu - pychotka.
> > bleee takich expeerymentów nie jadam... za wysikie progi jak na moj
> > talerz

Pisałem o dwu rodzajach pierogów, a nie mieszaninie...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

patelnię żeliwną - jaką
Ukraiński garnek
biryani
zmiany w kuchni: kuchenka
Majonez

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »