« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-02-08 13:26:32
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:eqeuf6$qem$1@atlantis.news.tpi.pl...
>A z byczego penisa nic nie znalazles?
http://przewodnik.onet.pl/1146,1629,spin.html
Orientalna kuchnia żydowska
Orientalne dania dotarły do Izraela za pośrednictwem Żydów z krajów
arabskich. Szczególny wpływ na kuchnię wywarli przybysze z Jemenu. Oprócz
sałatek, falafelu i szałarmy, restauracje orientalne specjalizują się w
daniach z mięsa pieczonego na ogniu, w postaci szaszłyków (kawałki) oraz
kebabów (mięso mielone). Potrawy przyrządza się najczęściej z jagnięciny,
wołowiny i kurczaków. Kuchnia orientalna słynie z podrobów: jąder indyka,
wymienia krowy, śledziony i serca - wszystko to smakuje o wiele... >
http://www.islandia.org.pl/kuchnia.html
Smakołykiem dla Islandczyka jest łeb barani. Rozdziela się go na dwie
części, marynuje albo gotuje. Z owcy nic się nie wyrzuca, prawie wszystko
jest wykorzystywane, nawet oczy. Delikatesem są wędzone jądra baranie, zwane
sursadir hrutspungar. Rzadką specjalnością jest kiełbasa sporządzona z
drobno pokrojonych i odpowiednio przyprawionych jąder. Mięso, tłuszcz i krew
zaszyte w owczym żołądku to statur. Serce, wątroba i płuca owcy tak samo
zapakowane w owczy żołądek i ugotowane to blódmór - podobno bardzo pyszne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-02-08 14:08:40
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIPanslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> Ostra jesteś, a na temat - polecam - smakuje wyśmienicie, chyba, że matka
> wypracowała w temacie jedzenia ujemną samosugestię...
nie chciałoby mi się tyle gotować. Za to przygotowane przez mamę flaczki (w
sprawdzonym sklepie kupuje jakieś rodzaju "książki" - inne są ponoć
niedobre, obgotowuje, zlewa wode kilka razy, ciacha,dodaje mięsko, gotuje to
z przyprawami)- mi by sie nie chciało przygotowywać, za to uwielbiam jeść -
"kupne" wynalazki niech się chowają, ale roboty przy tym!
h.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-02-08 14:25:36
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIHania napisał(a):
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>
>> Ostra jesteś, a na temat - polecam - smakuje wyśmienicie, chyba, że matka
>> wypracowała w temacie jedzenia ujemną samosugestię...
>
> nie chciałoby mi się tyle gotować. Za to przygotowane przez mamę flaczki (w
> sprawdzonym sklepie kupuje jakieś rodzaju "książki" - inne są ponoć
> niedobre, obgotowuje, zlewa wode kilka razy, ciacha,dodaje mięsko, gotuje to
> z przyprawami)- mi by sie nie chciało przygotowywać, za to uwielbiam jeść -
> "kupne" wynalazki niech się chowają, ale roboty przy tym!
"księgi" nie "książki"
Żołądek przeżuwaczy tworzą cztery komory: żwacz, czepiec, księgi i
trawieniec.
Księgi to bezgruczołowa komora żołądka, której błona śluzowa jest silnie
pofałdowana. Księgi pełnią rolę filtru pokarmowego.
Weronika Baran
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-02-08 14:40:10
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIWeronika Baran <w...@b...be> napisał(a):
> > sprawdzonym sklepie kupuje jakieś rodzaju "książki" - inne są ponoć
> "księgi" nie "książki"
>
> Żołądek przeżuwaczy tworzą cztery komory: żwacz, czepiec, księgi i
> trawieniec.
> Księgi to bezgruczołowa komora żołądka, której błona śluzowa jest silnie
> pofałdowana. Księgi pełnią rolę filtru pokarmowego.
dziękuję za wyjaśnienie
pozdr.h.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-02-08 14:45:50
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIOn 8 Lut, 14:17, "Hau hau" wrote:
> > >A z byczego penisa nic nie znalazles?
> > A jak myślisz? W ilu wyrobach jesz go ze smakiem?
> > Nie powiem ci w jakich, ale w wielu mielonych...
> Yhmmmm...
> Cudownie wytłumaczyłes...
> Oni mysla ze penisy sa wyrzucane.....
> Cha cha cha......
Eeetam penisy...
A pamiętacie tę ostatnią aferę w Niemczech, gdzie to okazało się iż
niektóre ichniejsze masarnie zagospodarowują trupy szczurów?
Ten news wywołał u mnie szok! Bo jakże, naród o tak wysokiej kulturze
technologicznej nie jest w stanie dobrać sobie kadry o odpowiedniej
etyce?!
A u nas? Patrząc na etykę i moralność niektórych tu userów i
wyobrażając sobie, że są to (być może) pracownicy sektora spożywczego,
aż włos mi się jeży gdy pomyślę, co oni mogą wykorzystywać do
uzyskania wyrobów spożywczych!
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-02-08 15:07:30
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eqfat8$9ru$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>
>> Ostra jesteś, a na temat - polecam - smakuje wyśmienicie, chyba, że matka
>> wypracowała w temacie jedzenia ujemną samosugestię...
>
> nie chciałoby mi się tyle gotować. Za to przygotowane przez mamę flaczki
> (w
> sprawdzonym sklepie kupuje jakieś rodzaju "książki" - inne są ponoć
> niedobre, obgotowuje, zlewa wode kilka razy, ciacha,dodaje mięsko, gotuje
> to
> z przyprawami)- mi by sie nie chciało przygotowywać, za to uwielbiam
> jeść -
> "kupne" wynalazki niech się chowają, ale roboty przy tym!
>
> h.
Jeść można wszystkie żołądki krowie, nie tylko księgi. Roboty jest z
całym bebechem co nie miara, gdy przywiozłem do domu cztery całe - to dwa
dni robiliśmy w cztery osoby, bez mleka wapiennego, tylko noże i wrzątek, do
tego jeszcze pręgi na rosół.
Po wyczyszczeniu wymoczenie w zimnej wodzie i obgotowanie. Później
gotowanie do miękkości ze cztery godziny, krojenie w paseczki - część do
zamrożenia, część do rosołu a było tego z 60 litrów do wecków i
pasteryzacja, a reszta już z majerankiem i pieprzem do bezpośredniej
konsumpcji.
Miały być na miesiąc - wystarczyły na dwa tygodnie.
Za jeden bebech płaciłem 50 zł (starych).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-02-08 15:08:23
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"Weronika Baran" <w...@b...be> wrote in message
news:eqfbt7$db9$1@inews.gazeta.pl...
> Hania napisał(a):
>> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>>> Ostra jesteś, a na temat - polecam - smakuje wyśmienicie, chyba, że
>>> matka wypracowała w temacie jedzenia ujemną samosugestię...
>>
>> nie chciałoby mi się tyle gotować. Za to przygotowane przez mamę flaczki
>> (w sprawdzonym sklepie kupuje jakieś rodzaju "książki" - inne są ponoć
>> niedobre, obgotowuje, zlewa wode kilka razy, ciacha,dodaje mięsko, gotuje
>> to z przyprawami)- mi by sie nie chciało przygotowywać, za to uwielbiam
>> jeść -
>> "kupne" wynalazki niech się chowają, ale roboty przy tym!
>
> "księgi" nie "książki"
>
> Żołądek przeżuwaczy tworzą cztery komory: żwacz, czepiec, księgi i
> trawieniec.
> Księgi to bezgruczołowa komora żołądka, której błona śluzowa jest silnie
> pofałdowana. Księgi pełnią rolę filtru pokarmowego.
>
> Weronika Baran
Witaj!
Za to pracy najwięcej...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-02-08 17:17:42
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eqf7bu$34h$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ostra jesteś,
Takie lubisz,co?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-02-08 22:35:43
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eqfat8$9ru$1@inews.gazeta.pl...
Zamknij kurwa ryj i skoncz odpisywac faszystowskim scierwom albo wypierdalaj
z tej grupy.
--
Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://zjezdzalnia.wordpress.com -
"blog" fanow zjezdzania na recznym
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-02-08 22:37:36
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1170935452.013410.190250@p10g2000cwp.googlegrou
ps.com...
Wypierdalaj stad cwiercinteligentna cipo, jezeli chcesz odpisywac na posty
tych przyglupow z antysemickimi pogladami.
Bo nie zaznasz spokoju.
--
Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://zjezdzalnia.wordpress.com -
"blog" fanow zjezdzania na recznym
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |