Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!new
s.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.sci.psychologia
Subject: Re: PRZYSZŁY MI SKRZYNKI...
Date: Tue, 28 Apr 2009 17:00:50 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 25
Message-ID: <gt75qp$6du$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <gt6t7f$fq0$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<d...@i...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: aart82.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1240930969 6590 83.5.205.82 (28 Apr 2009 15:02:49
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 28 Apr 2009 15:02:49 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 090427-0, 2009-04-27), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.psychologia:454454
Ukryj nagłówki
Użytkownik <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d88fccc6-8986-487c-95bf-6e47b6fba17d@i28g2000pr
d.googlegroups.com...
On 28 Kwi, 14:34, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> Teraz jeszcze wędzarnia. Peklownik mam 150 litrów i parę skrzynek do
> magazynowania i transportu mięsa i przetworów. W peklowniku połóweczka
> świnki spokojnie da się upeklować, czy to na sucho, czy na mokro. A że
> nastrzykiwarkę mam ciśnieniową z wielootworową igłą masarską praca będzie
> szybka, łatwa i przyjemna.
Na domowy użytek tyle zachodu? - przyjemności raczej tu będzie mało:
plastiki, nastrzykiwanie - ja od tego stronię.
A wędzarnia - drewniana skrzynia z przykryciem. Moja ma wnętrze obite
nierdzewną kwasoodporną blachą. To cały zbytek w niej.
Wczoraj parzyłam ostatnią porcję wędzonek - jutro mam gości. Po
niedzieli będzie robiona następna porcja świeżej peklowaninki. Jak ja
to lubię, to sama przyjemność. A jaki zapach ma sama zalewa do
peklowania! I mięsko w niej cudownie pachnie też. Mniammm :-)
Plastiki do mięsa dedykowane, na zimno. Nastrzykiwanie zwykłą mieszaniną
peklującą - nie ma obaw o zmianę smaku czy zapachu np. przy kości. Skracanie
czasu peklowania. Żadne Chunijne receptury i fosforany... A że duże
wszystko? Dla dużej rodziny. Dzieci, wnuki...
|