Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-05 19:54:16

Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Marthy wrote:
> Witam,
>
> mam pytanie technologiczne ;-)
> Czy parowki owijacie ciastem cale (z zaklejaniem koncow ciasta), cale (bez
> zaklejania, widac konce parowek, ale nie wystaja poza ciasto), czy po
> przekatnej (konce parowek wyraznie wystaja)?
>

Myslisz, ze to ma jakis wplyw na smak ?? ;))
Ja bym zawinela tak, jak misie wydaje najbardziej estetycznie. A misie
wydaje najbardziej estetycznie jak koncowki wystaja ;)

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-05 19:57:34

Temat: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: "Marthy" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

mam pytanie technologiczne ;-)
Czy parowki owijacie ciastem cale (z zaklejaniem koncow ciasta), cale (bez
zaklejania, widac konce parowek, ale nie wystaja poza ciasto), czy po
przekatnej (konce parowek wyraznie wystaja)?

--
Marthy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-05 20:12:11

Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: "Marthy" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kot <m...@p...onet.pl> napisal(a):
>> Czy parowki owijacie ciastem cale (z zaklejaniem koncow ciasta), cale
>> (bez zaklejania, widac konce parowek, ale nie wystaja poza ciasto),
>> czy po przekatnej (konce parowek wyraznie wystaja)?

> Ja bym zawinela tak, jak misie wydaje najbardziej estetycznie. A misie
> wydaje najbardziej estetycznie jak koncowki wystaja ;)

Widzisz, ja tez mialem tak zrobic, poza tym np. z serem wygladaloby to moze
jakos ladnie :-) Zastanawia mnie tylko czy wystajace konce nie spieka sie za
bardzo? :-/
No i wlasnie - ile tak orientacyjnie powinny siedziec w piecu? Musze trafic
mniej wiecej na godzine, kiedy wraca z pracy moja prawiezonka :->

--
Marthy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-05 20:23:34

Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 5 Jan 2005 21:12:11 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Marthy*, w
wiadomości news:<news:crhh5l$84c$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> Widzisz, ja tez mialem tak zrobic, poza tym np. z serem wygladaloby to moze
> jakos ladnie :-) Zastanawia mnie tylko czy wystajace konce nie spieka sie za
> bardzo? :-/

Jeśli robię z serem zawijam całe, żeby nie wypłynął.

> No i wlasnie - ile tak orientacyjnie powinny siedziec w piecu? Musze trafic
> mniej wiecej na godzine, kiedy wraca z pracy moja prawiezonka :->

20 minut tak około chyba... nie pamiętam dokładnie.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-05 23:06:18

Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Robie zawiniete w calosci, bo z serem. Inaczej tyle sera nie wepchne! :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-06 11:39:55

Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: "Marthy" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marthy <m...@w...pl> napisal(a):
> mam pytanie technologiczne ;-)

Jeszcze jedno - w przepisie wymieniony jest 1 proszek do pieczenia. Mam
wsypac caly, czy stosownie do ilosci ciasta, czyli ok. 1 lyzeczki? :-)
Za chwile zaczynam, wiec prosze o szybka odpowiedz :-D

--
Marthy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-06 12:02:35

Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 6 Jan 2005 12:39:55 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Marthy*, w
wiadomości news:<news:crj7h5$r5o$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> Jeszcze jedno - w przepisie wymieniony jest 1 proszek do pieczenia. Mam
> wsypac caly, czy stosownie do ilosci ciasta, czyli ok. 1 lyzeczki? :-)
> Za chwile zaczynam, wiec prosze o szybka odpowiedz :-D

jeśli robisz z ilości mąki i sera jak w przepisie, to proszek też jak w
przepisie.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepisy ze starej książki kucharskiej
Prosty przepis na schab Dawida - wypróbowałam
nawidelcu.pl - wszystko o restaracjach, kuchni, winach, owocach morza, lokalach na calym slasku....
... bita śmietana ...
pierś kacza

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »