« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-08 12:59:07
Temat: Pasta z żółtego seraWitam
Pewnikiem wszystkim znana ale tak dla przypomnienia
Żółty ser zetrzeć na tarce ( duże oczka ) , wcisnąć ząbek czosnku , wymieszć
z łyżką( albo dwoma ) majonezu tak aby się wszystko posklejało. Można ją
samą z chlebkiem wszamać albo dołożyć jakąś wędlinkę na kanapkę.
Zrobię sobie dzisiaj na kolację. Tylko jak tu po tym czosneczku iść jutro do
pracy ? Ponoć natka pietruszki pomaga ale nie mam :-( Jakieś inne pomysły ?
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-08 13:09:12
Temat: Re: Pasta z żółtego sera
Użytkownik "Toffi" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Żółty ser zetrzeć na tarce ( duże oczka ) , wcisnąć ząbek czosnku ,
wymieszć
> z łyżką( albo dwoma ) majonezu tak aby się wszystko posklejało. Można
ją
> samą z chlebkiem wszamać albo dołożyć jakąś wędlinkę na kanapkę.
>
A ja ścieram na drobnych oczkach ser, dodaje jajka tez
starte na drobnych oczkach, dodaje pokrojony szczypiorek
i trochę majonezu. Wszystko razem mieszam na pastę
i na kanapkę.
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-08 13:16:54
Temat: Re: Pasta z żółtego seraToffi wrote:
> Zrobię sobie dzisiaj na kolację. Tylko jak tu po tym czosneczku iść jutro do
> pracy ? Ponoć natka pietruszki pomaga ale nie mam :-( Jakieś inne pomysły ?
>
> Pozdrawiam
> Toffi
>
>
Nie przejmowac sie
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-08 13:42:46
Temat: Re: Pasta z żółtego sera
Użytkownik "Przyklejka" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:asvga7$kau$1@news.tpi.pl...
> A ja ścieram na drobnych oczkach ser, dodaje jajka tez
> starte na drobnych oczkach, dodaje pokrojony szczypiorek
> i trochę majonezu. Wszystko razem mieszam na pastę
> i na kanapkę.
Dzięki. Taką też sobie kiedys zrobię. Ale dzisiaj to mi w tej paście
serowej najbardziej na ..czosnku zależało :-)
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-08 13:46:59
Temat: Re: Pasta z żółtego sera
Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:asvgh0$ie8$2@news.tpi.pl...
> Nie przejmowac sie
Też prawda. W końcu to nie mój (?) problem ;-)))
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-08 14:23:48
Temat: Re: Pasta z żółtego seraPoloz na te paste kawalek awokado. Moim zdaniem usuwa zapach czosnku. E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-08 14:28:20
Temat: Re: Pasta z żółtego seraToffi wrote:
> Też prawda. W końcu to nie mój (?) problem ;-)))
>
> Pozdrawiam
> Toffi
>
>
> Bingo!!!!
Walkie :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-08 15:52:54
Temat: Re:tost bylo Pasta z żółtego sera
Użytkownik "Toffi" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:asvfmn$moi$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> Pewnikiem wszystkim znana ale tak dla przypomnienia
>
> Żółty ser zetrzeć na tarce ( duże oczka ) , wcisnąć ząbek czosnku ,
wymieszć
> z łyżką( albo dwoma ) majonezu tak aby się wszystko posklejało. Można ją
> samą z chlebkiem wszamać albo dołożyć jakąś wędlinkę na kanapkę.
Ja robie podobnie nadzienie do tostow. Ser starty na grubych oczkach, do
tego wbijam surowe jajko (albo kilka zalezy od ilosci sera) tak zeby bylo
mokre ale dalo sie widelcem nalozyc na kanapke. I oczywiscie przyprawy
(czosnek bardzo pozadany) , czasami tre razem ogorki kiszone/konserwowe.
I to na posmarowana po zewnetrznej stronie grzanke i do tostera... szyneczke
i inne takie tez mozna dolozyc
Ale pyyyyyyyyyyycha wychodzi. Zupelnie inne niz z samym serem.
> Toffi
Kropelka
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-09 08:00:58
Temat: Re: tost bylo Pasta z żółtego sera
>Ja robie podobnie nadzienie do tostow. Ser starty na grubych oczkach, do
>tego wbijam surowe jajko (albo kilka zalezy od ilosci sera) tak zeby bylo
>mokre ale dalo sie widelcem nalozyc na kanapke. I oczywiscie przyprawy
>(czosnek bardzo pozadany) , czasami tre razem ogorki kiszone/konserwowe.
>I to na posmarowana po zewnetrznej stronie grzanke i do tostera... szyneczke
>i inne takie tez mozna dolozyc
>Ale pyyyyyyyyyyycha wychodzi. Zupelnie inne niz z samym serem.
>
>> Toffi
>Kropelka
>>
>>
to probuj taka nadziwke, ktora robil pewien 14 letni mlodzian,
rozkochany w tostach - tartl DUZO zoltego sera, rozbeltywal jajo
i dodawal do sera tyle jaja, aby ser byl spojny, trzymal te
serowe wiorli razem. dodawal wedle fantazji jakies drobiazgi (na
pewno cebule, czosnku na pewno nie, bo u nas byl czasowo za
fizycznego i stal czesto za blisko jak na jednooosobowy czosnek)
Trys
>
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 11:01:04
Temat: Re: Re:tost bylo Pasta z żółtego seraKropelka* wrote:
> Ja robie podobnie nadzienie do tostow. Ser starty na grubych
oczkach,
> do tego wbijam surowe jajko (albo kilka zalezy od ilosci sera) tak
> zeby bylo mokre ale dalo sie widelcem nalozyc na kanapke. I
> oczywiscie przyprawy (czosnek bardzo pozadany) , czasami tre razem
> ogorki kiszone/konserwowe. I to na posmarowana po zewnetrznej
stronie
> grzanke i do tostera... szyneczke i inne takie tez mozna dolozyc
Zalapalam smaka :-)) i wczoraj zaserwowalam 2 wersje:
1) ser + szynka + jajko (wersja delikatniejsza bo Marus tez lubi takie
_panki_(kanapki)),
2) ser + salami + cebula + jajko
> Ale pyyyyyyyyyyycha wychodzi. Zupelnie inne niz z samym serem.
Faktycznie pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha :-))
Malz tez zasmakowal i zarzadal dalszych eksperymentow smakowych
> Kropelka
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda), Mareczek (27.02.2000)
http://www.babyboom.pl/temat.asp?id=614
http://strony.wp.pl/wp/mmmki/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |