« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-11 14:45:53
Temat: Pizza pytanie o cia_sto.Witam.
Próbuje zrobić pizze na cienkim spodzie (też według przepisów z tej grupy)
lecz jeszcze nie udało mi się zrobić takiego ciasta jak z włoskiej pizzeri
(jest raczej blade i nie głatkie). Czy potrzeba jakiegoś zaklęcia?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-11 14:48:31
Temat: Re: Pizza pytanie o cia_sto.
> lecz jeszcze nie udało mi się zrobić takiego ciasta jak z włoskiej pizzeri
> (jest raczej blade i nie głatkie). Czy potrzeba jakiegoś zaklęcia?
Nie, potrzeba mąki typu 00 - w Polsce praktycznie niedostępnej w sklepach
Pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-11 17:19:50
Temat: Re: Pizza pytanie o cia_sto.moze brzmi to troche niewiarygodnie, ale trzeba dodac troche przecisnietych
przez praske ziemniakow(ok 1/4 objetosci reszty skladnikow)
Użytkownik "jot.be" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2b2ga$1jb$1@news.onet.pl...
>
>
> > lecz jeszcze nie udało mi się zrobić takiego ciasta jak z włoskiej
pizzeri
> > (jest raczej blade i nie głatkie). Czy potrzeba jakiegoś zaklęcia?
>
> Nie, potrzeba mąki typu 00 - w Polsce praktycznie niedostępnej w sklepach
>
> Pozdr
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-11 21:48:12
Temat: Re: Pizza pytanie o cia_sto.
> moze brzmi to troche niewiarygodnie, ale trzeba dodac troche
przecisnietych
> przez praske ziemniakow(ok 1/4 objetosci reszty skladnikow)
Niewiarygodnie to może nie, ale trochę "nieortodoksyjnie" :-)
Kolega pytał o ciasto "jak z włoskiej pizerii", a oni tam tych ziemniaków to
raczej niewiele dodają....
Choć nie twierdzę, że to nie jest dobry sposób..... Spróbuję kiedys i
tak.....
Pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-11 23:17:11
Temat: Odp: Pizza pytanie o cia_sto.
Użytkownik jot_be <j...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b2br36$5df$...@n...onet.pl...
>
> > moze brzmi to troche niewiarygodnie, ale trzeba dodac troche
> przecisnietych
> > przez praske ziemniakow(ok 1/4 objetosci reszty skladnikow)
>
> Niewiarygodnie to może nie, ale trochę "nieortodoksyjnie" :-)
> Kolega pytał o ciasto "jak z włoskiej pizerii", a oni tam tych ziemniaków
to
> raczej niewiele dodają....
> Choć nie twierdzę, że to nie jest dobry sposób..... Spróbuję kiedys i
zrobisz taka pizze, jezeli rogrzejesz piec (?) do ok 350 stC
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |