Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pizza pytanie o cia_sto.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pizza pytanie o cia_sto.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-11 14:45:53

Temat: Pizza pytanie o cia_sto.
Od: "Jacek " <j...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Próbuje zrobić pizze na cienkim spodzie (też według przepisów z tej grupy)
lecz jeszcze nie udało mi się zrobić takiego ciasta jak z włoskiej pizzeri
(jest raczej blade i nie głatkie). Czy potrzeba jakiegoś zaklęcia?

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-11 14:48:31

Temat: Re: Pizza pytanie o cia_sto.
Od: "jot.be" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> lecz jeszcze nie udało mi się zrobić takiego ciasta jak z włoskiej pizzeri
> (jest raczej blade i nie głatkie). Czy potrzeba jakiegoś zaklęcia?

Nie, potrzeba mąki typu 00 - w Polsce praktycznie niedostępnej w sklepach

Pozdr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 17:19:50

Temat: Re: Pizza pytanie o cia_sto.
Od: "Aga" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

moze brzmi to troche niewiarygodnie, ale trzeba dodac troche przecisnietych
przez praske ziemniakow(ok 1/4 objetosci reszty skladnikow)
Użytkownik "jot.be" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2b2ga$1jb$1@news.onet.pl...
>
>
> > lecz jeszcze nie udało mi się zrobić takiego ciasta jak z włoskiej
pizzeri
> > (jest raczej blade i nie głatkie). Czy potrzeba jakiegoś zaklęcia?
>
> Nie, potrzeba mąki typu 00 - w Polsce praktycznie niedostępnej w sklepach
>
> Pozdr
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 21:48:12

Temat: Re: Pizza pytanie o cia_sto.
Od: "jot_be" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> moze brzmi to troche niewiarygodnie, ale trzeba dodac troche
przecisnietych
> przez praske ziemniakow(ok 1/4 objetosci reszty skladnikow)

Niewiarygodnie to może nie, ale trochę "nieortodoksyjnie" :-)
Kolega pytał o ciasto "jak z włoskiej pizerii", a oni tam tych ziemniaków to
raczej niewiele dodają....
Choć nie twierdzę, że to nie jest dobry sposób..... Spróbuję kiedys i
tak.....

Pozdr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 23:17:11

Temat: Odp: Pizza pytanie o cia_sto.
Od: "anya" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik jot_be <j...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b2br36$5df$...@n...onet.pl...
>
> > moze brzmi to troche niewiarygodnie, ale trzeba dodac troche
> przecisnietych
> > przez praske ziemniakow(ok 1/4 objetosci reszty skladnikow)
>
> Niewiarygodnie to może nie, ale trochę "nieortodoksyjnie" :-)
> Kolega pytał o ciasto "jak z włoskiej pizerii", a oni tam tych ziemniaków
to
> raczej niewiele dodają....
> Choć nie twierdzę, że to nie jest dobry sposób..... Spróbuję kiedys i


zrobisz taka pizze, jezeli rogrzejesz piec (?) do ok 350 stC

anya


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaki sos na pizze?
KTO ZNA: IRLANDZKA KUCHNIA?
Odp: oliwa - jak usyskać ciekawy smaczek?
na_slowacji
Książka kucharska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »