« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-04 12:44:57
Temat: Re: Pizza z prodiża ???Afaj wrote:
> Zapytuję Szanowne grono czy komuś udało się zrobić pizzę w prodiżu.
Ciasto się upiecze, to i pizza wyjdzie dobra.
Moja mama robiła taki "myk", że pod prodiż podkładała ścierkę i na niej
stawiała prodiż na taborecie/stole. Ponoć lepiej ciepło trzyma od spodu.
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-04 13:31:51
Temat: Re: Pizza z prodiża ???Afaj wrote:
>
> Fakt o wyjmowaniu nie pomyślałem, a prodiż jest protokątny - może być
> trudniej.
Jeśli mogę coś doradzić - dno prodiża można wyłożyć papierem
pergaminowym. To ułatwi też wyjmowanie. Chociaż, jak pokroicie ją na
kwadraty, to da się wyjąć i bez tych "sztuczek" ;-).
--
Gosia i Kubus (3 l. i 8 m.)
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:32:59
Temat: Re: Pizza z prodiża ???zGosiula wrote:
>
Sorry za złą sygnaturkę. I to jescze mocno nieaktualną ;-))).
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:41:39
Temat: Pizza z prodiża ???Zapytuję Szanowne grono czy komuś udało się zrobić pizzę w prodiżu. Chodzi o
taki najzwyklejszy który grzeje tylko od góry. Niestety piekarnika ani
mikrofalówki się nie dorobiłem.
--
Pozdrawiam
Rafał Jaśtak
a...@a...net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:47:59
Temat: Re: Pizza z prodiża ???
Użytkownik "Afaj" <a...@a...net> napisał w wiadomości
news:aq5ten$ap1$1@foka.acn.pl...
> Zapytuję Szanowne grono czy komuś udało się zrobić pizzę w prodiżu. Chodzi
o
> taki najzwyklejszy który grzeje tylko od góry. Niestety piekarnika ani
> mikrofalówki się nie dorobiłem.
ja robilam, tylko ze w tortownicy wkladanej do prodiza - latwo bylo ja
wydostac, wydlubywanie bezposrednio z prodiza mogloby byc trudniejsze;-)
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:26:05
Temat: Re: Pizza z prodiża ???
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aq5tk1$5r6$1@news.tpi.pl...
> ja robilam, tylko ze w tortownicy wkladanej do prodiza - latwo bylo ja
> wydostac, wydlubywanie bezposrednio z prodiza mogloby byc trudniejsze;-)
Ups poszło przypadkiem na priv.
Fakt o wyjmowaniu nie pomyślałem, a prodiż jest protokątny - może być
trudniej. Dziękuję serdecznie dla mnie najważniejsze jest to że da się
zrobić z resztą będziemy sobie radzić.
--
Pozdrawiam
Rafał Jaśtak
a...@a...net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 15:38:11
Temat: Re: Pizza z prodiża ???
Użytkownik "zGosiula" <z...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:3DC676C7.8030808@poczta.onet.pl...
> Jeśli mogę coś doradzić - dno prodiża można wyłożyć papierem
> pergaminowym. To ułatwi też wyjmowanie. Chociaż, jak pokroicie ją na
> kwadraty, to da się wyjąć i bez tych "sztuczek" ;-).
Jakoś do papieru pergaminowego mam uraz kiedyś coś robiłem i wyłożyłem spód
i niestety boki papierem..... Efekt był taki że pół kuchni utonęło w dymie z
tlącego się papieru. Zdecydowanie bardziej będę kombinował z krojeniem w
prodiżu a później "wyłuskiwaniem" jej.
Dzięki wielkie za rady.
--
Pozdrawiam
Rafał Jaśtak
a...@a...net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 16:24:41
Temat: Re: Pizza z prodiża ???
"Afaj" <a...@a...net> wrote in message
news:aq6021$c5o$1@foka.acn.pl...
>, a prodiż jest protokątny - może być trudniej.
>Dziękuję serdecznie dla mnie najważniejsze jest to że da się
> zrobić z resztą będziemy sobie radzić.
>
>> Rafał Jaśtak
> a...@a...net
Jak kwadratowy to czy ten prodiz nie ma przypadkiem
podgrzewania od spodu ?
Jesli tak to nawet lepiej - ciasto sie lepiej upiecze.
Ewa (emc)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 16:50:48
Temat: Re: Pizza z prodiża ???
Użytkownik "emc" <e...@t...net> napisał w wiadomości
news:aq66qu$gtj$1@newsg4.svr.pol.co.uk...
> Jak kwadratowy to czy ten prodiz nie ma przypadkiem
> podgrzewania od spodu ?
> Jesli tak to nawet lepiej - ciasto sie lepiej upiecze.
Niestety prostokąt "wąski a długi" i tylko na górze jest grzałka. Mały w
sumie jest ale wiele przeszedł i dużo obiadków przyrządził, choć i nieudane
potrawy się kilka razy zdarzyły ;) Jutro będzie pizza to dla niego nowość
nie omieszkam pochwalić się czy wyszła czy też były problemy.
--
Pozdrawiam
Rafał Jaśtak
a...@a...net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 01:20:47
Temat: Re: Pizza z prodiża ???
"Afaj" <a...@a...net> wrote in message
news:aq68hb$h6u$1@foka.acn.pl...
> Niestety prostokąt "wąski a długi" i tylko na górze jest grzałka.
> Mały w sumie jest ale wiele przeszedł i dużo obiadków przyrządził,
> choć i nieudane potrawy się kilka razy zdarzyły ;) Jutro będzie pizza
> to dla niego nowość nie omieszkam pochwalić się czy wyszła czy
> też były problemy.
> Rafał Jaśtak
Czekam na relacje ! ciekawa jestem jak wyjdzie.
Rozne eksperymenty to cala przyjemnisc gotowania !
Powodzenia
Ewa (emc)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |