« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-20 14:33:49
Temat: Re: Placki kartoflaneJerzyN wrote:
> Użytkownik "Michał" <t...@p...onet.pl>
>> W tak miłe niedzielne popołudnie, mam takie pytanie :
>> Co zrobić, żeby wcześniej przygotowana masa na placki kartoflane nie
>> czerniała zbyt szybko? Czy same starte kartofle, czy też gotowa masa
>> /z jajkiem , solą i mąką?/
>
> Zrezygnować z wcześniejszego przygotowywania lub stale mieszac.
> :-)
===
To też zależy od gatunku ziemniaków. Niektóre ciemnieją już w trakcie
tarcia, inne przez dłuższy czas są żółciutkie.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-20 14:36:48
Temat: Placki kartoflane W tak miłe niedzielne popołudnie, mam takie pytanie :
Co zrobić, żeby wcześniej przygotowana masa na placki kartoflane nie czerniała
zbyt szybko? Czy same starte kartofle, czy też gotowa masa /z jajkiem , solą i
mąką?/
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 15:00:15
Temat: Re: Placki kartoflaneUżytkownik "Michał" <t...@p...onet.pl>
> W tak miłe niedzielne popołudnie, mam takie pytanie :
> Co zrobić, żeby wcześniej przygotowana masa na placki kartoflane nie
czerniała
> zbyt szybko? Czy same starte kartofle, czy też gotowa masa /z jajkiem
, solą i
> mąką?/
Zrezygnować z wcześniejszego przygotowywania lub stale mieszac.
:-)
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Przeszukaj listy z ostatnich paru dni.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 15:09:09
Temat: Re: Placki kartoflane> Przeszukaj listy z ostatnich paru dni.
> --
> Pozdrawiam, Jerzy
>
Dzieki ! Juz nieaktualne. Pożarli wszystko , zanim sczerniało!
Ja tez serdecznie pozderawiam
Miichał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 15:38:59
Temat: Re: Placki kartoflaneUżytkownik "waldek" <A...@o...pl>
> ===
> To też zależy od gatunku ziemniaków.
> Niektóre ciemnieją już w trakcie tarcia,
> inne przez dłuższy czas są żółciutkie.
> waldek
> ===
Teraz się nie wymigasz, podaj nazwy odmian.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 15:47:55
Temat: Re: Placki kartoflaneJerzyN wrote:
> Użytkownik "waldek" <A...@o...pl>
>> ===
>> To też zależy od gatunku ziemniaków.
>> Niektóre ciemnieją już w trakcie tarcia,
>> inne przez dłuższy czas są żółciutkie.
>> waldek
>> ===
>
> Teraz się nie wymigasz, podaj nazwy odmian.
===
Wymiguję się - nie znam nazwy tych nieciemniejących. Raczej rzadko trafiają
mi się, a sprzedawcy w sklepach, kiedy pytam, to albo nie znają nazwy albo
zmyślają. Od pewnego czasu wszędzie sprzedają tylko lordy! W każdym sklepie
ziemniaki są inne, ale wszystkie to lordy. LOL
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-20 15:52:59
Temat: Re: Placki kartoflane> Dzieki ! Juz nieaktualne. Pożarli wszystko , zanim sczerniało!
i surowe im smakowalo?? eeee....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-21 11:17:34
Temat: Re: Placki kartoflaneTo na przyszłość ścierając ziemniaki scieraj z nimi trochę cebuli. Smak
placków zdecydowanie lepszy a nie czernieją.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-23 11:09:11
Temat: Re: Placki kartoflaneUżytkownik Michał napisał:
>>Przeszukaj listy z ostatnich paru dni.
>>--
>>Pozdrawiam, Jerzy
>>
>
> Dzieki ! Juz nieaktualne. Pożarli wszystko , zanim sczerniało!
> Ja tez serdecznie pozderawiam
> Miichał
>
Ale tylko powiedz z czym je robiłeś czy z cebulką i czosnkiem czy solo??
Głodny Marek
--
| Wszystko lniane! Wysoka jakość po dobrych cenach!
www.lniane.pl| Ciuchy, torby, krawaty, kaszkiety, kosmetyki, żywność.
| Doradztwo i obsługa na najwyższym poziomie! Zapraszamy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |