| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-07-30 08:49:15
Temat: Re: Pomidory...Robi am na prób pomidorki na sucho, wysz y pyszne, twarde ale to
musza by limy.
Pomidorki w s oikach w ca o ci
Sk adniki:
na 4 s oiki po 500 ml
1 kg pomidorów (twardych) limy
kilka ostrych zielonych papryk
kilka g ówek czosnku
15 g soli
10 g kwasku cytrynowego
kilkana cie listków laurowych lub kilkana cie ziaren ziela
angielskiego
y ka cukru
olej
Przepis:
czosnek podzieli na z bki. Pomidory nak u w kilku miejscach. razem z
papryka i czosnkiem u o y w s oikach. 3 szklanki wody zagotowa z
sol , kwaskiem, cukrem i zielem angielskim lub listkiem. Zala ni
pomidory, do ka dego s oiczka wla y eczk oleju. pasteryzowa 20
minut.
i drugi podobny
POMIDORY NA SUCHO
Do wyparzonych s oików wk adam pomidorki umyte i wytarte (najlepsze
limy -ale
i takie te s dobre, w przepisie oryginalnym by y koktajlowe).Dodaj
po 1
z bku czosnku i zakr cam. S oik w zale no ci od wielko ci pasteryzuj
40 i 30
minut.W s oiku mo e pojawi si kilka kropel rosy, nic nie szkodzi.
Wypróbujcie naprawd warto
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |