« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-20 07:41:02
Temat: Re: Potrawa z ryżu k...@b...pl napisał/a:
> Szukam czegoś na dziś na obiadek z ryżem.
Na patelni zrumienić nieduże kawałki kurczaka, wsypać ryż i chwilę
podsmażyć (ma się również zrumienić) zalać rosołem (jeśli nie ma może być
woda), kiedy ryż będzie prawie miękki wrzucić zielony groszek (najlepiej
surowy lub mrożony)i siekane orzechy włoskie. Chwilę jeszcze potrzymać na
ogniu, aż ryż będzie dobry do jedzenia.
Pozdrawiam i smacznego życzę
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-20 19:41:31
Temat: Re: Potrawa z ryżu
"Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> wrote in message
news:3f3gfmr7fkdx$.169xmx5bex7i1.dlg@40tude.net...
> k...@b...pl napisał/a:
>
> > Szukam czegoś na dziś na obiadek z ryżem.
>
> Na patelni zrumienić nieduże kawałki kurczaka, wsypać ryż i chwilę
> podsmażyć (ma się również zrumienić) zalać rosołem (jeśli nie ma może być
> woda), kiedy ryż będzie prawie miękki wrzucić zielony groszek (najlepiej
> surowy lub mrożony)i siekane orzechy włoskie. Chwilę jeszcze potrzymać na
> ogniu, aż ryż będzie dobry do jedzenia.
>
> Pozdrawiam i smacznego życzę
> Koko-sanka
> --
> Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
> www.CrazySquad.prv.pl
> Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
> Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
Ryż podgotowany oczywiście ?
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 19:44:18
Temat: Re: Potrawa z ryżuIn <c63ud3$gsi$1@news.onet.pl> AniaM wrote:
>
> "Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> wrote in message
> news:3f3gfmr7fkdx$.169xmx5bex7i1.dlg@40tude.net...
>> k...@b...pl napisał/a:
>>
>> > Szukam czegoś na dziś na obiadek z ryżem.
>>
>> Na patelni zrumienić nieduże kawałki kurczaka, wsypać ryż i chwilę
>> podsmażyć (ma się również zrumienić) zalać rosołem (jeśli nie ma może
>> być woda), kiedy ryż będzie prawie miękki wrzucić zielony groszek (
>> najlepiej surowy lub mrożony)i siekane orzechy włoskie. Chwilę
>> jeszcze potrzymać na ogniu, aż ryż będzie dobry do jedzenia.
> Ryż podgotowany oczywiście ?
O ile się domyślam, raczej nie.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 23:47:21
Temat: Re: Potrawa z ryżu> >
> > Na patelni zrumienić nieduże kawałki kurczaka, wsypać ryż i chwilę
> > podsmażyć (ma się również zrumienić) zalać rosołem (jeśli nie ma może
być
> > woda), kiedy ryż będzie prawie miękki wrzucić zielony groszek (najlepiej
> > surowy lub mrożony)i siekane orzechy włoskie. Chwilę jeszcze potrzymać
na
> > ogniu, aż ryż będzie dobry do jedzenia.
Rozumeim, że surowy, ale ile ryżu na ile rosołu, czy szklanka na szklankę i
mniej więcej jak długo trzymać to na ogniu? Czy kurczak się nie przypali?
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |