Data: 2002-11-18 18:15:28
Temat: Re: Potrzebujesz dobrego nawozu? Wyprodukuj go sam!!!
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Hmm. Mógłbym spytać co Ci się gotuje ,ale to też byłoby dwuznaczne ;-)
> W każdym razie zmierz gorączkę , choć nie słyszałem aby w człowieku coś
się
> gotowało poniżej 100 stopni Celsjusza - no chyba ,że ciśnienie znacząco
> wzrosło ;-)
Przeca nie napisałem, że we mnie zawrzało!!!
Nieprawdaż?
Ale i tak punkt dla Ciebie bo tak naprawdę chodziło mi oto, iż winno być:
bulgoce (bulgocze).
A ciśnienie wzrasta tak a propos, więc może to było poprawnie?
;-)
Wybaczcie, że na tej grupie, ale skąd Krzysztofie wiesz, że jeśli coś jest
ugotowane to w 100 st. C?
Przecież, to skąd inąd absurd [przynajmniej w sensie kulinarnym].
Gotowanie nie zawsze oznacza temperaturę 100 st.C. Nieprawdaż?
Jest wiele [...] gdzie temp. gotowania 70 st. C zabija wszelkie walory.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|