« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-04-28 07:23:12
Temat: Re: Prosta i smaczna surówka dla kazdego
Beatka napisała:
> [...]
> Ja dodaję kwas z ogorków i do czerwonego i do białego.Rewelacja.Doprawiam
> dodatkowo czosnkiem, ale to juz wg uznania, bo w w odzie z gorkow już trochę
> czosnku jest. I duzo kopru (łodygi).
Jeśli już jesteśmy przy zmianie "wody" do zupy, to polecam
serwatkę:)
Nadaje się świetnie do wszystkich "kwaśnych" zup, a także świetnie
się sprawdza w białym barszczu:)
Jest pożywna i syta, dlatego nie odczuwa się potrzeby wywaru
mięsnego;p
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-04-28 07:55:49
Temat: Re: Prosta i smaczna surówka dla kazdegoTheli napisał(a):
> No to zaczynamy dyskusje :) : ogorki nie w plasterki, ale w kosteczke
> tej samej wielkosci co cebula i wymieszac.
O to to. A do mizerii nie w plasterki, tylko w słupki :)
Pozdr,
Michał K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-04-28 09:29:19
Temat: Re: Prosta i smaczna surówka dla kazdego
"JaMyszka" <j...@g...pl> wrote in message
news:1146208992.691795.151580@i40g2000cwc.googlegrou
ps.com...
Beatka napisała:
> [...]
> Ja dodaję kwas z ogorków i do czerwonego i do białego.Rewelacja.Doprawiam
> dodatkowo czosnkiem, ale to juz wg uznania, bo w w odzie z gorkow już
> trochę
> czosnku jest. I duzo kopru (łodygi).
Jeśli już jesteśmy przy zmianie "wody" do zupy, to polecam
serwatkę:)
Nadaje się świetnie do wszystkich "kwaśnych" zup, a także świetnie
się sprawdza w białym barszczu:)
Jest pożywna i syta, dlatego nie odczuwa się potrzeby wywaru
mięsnego;p
Witaj!
Biały barszcz z zasady gotuje się na kwasie żurowym, kwasie z ogórków,
kwaśnym mleku lub serwatce... albo na proszku z torebki... dużo dobrej
śmietany i koper zielony. Czasem majeranek, skwarki ze słoniny, ząbek
czosnku, biala kiełbasa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-04-28 09:45:56
Temat: Re: Prosta i smaczna surówka dla kazdegoUżytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e2r2t5$8vr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Do barszczu czerwonego zamiast octu dodaję kwas z ogórków. Pychotka!
O zakwaszaniu to ja wiem, dodaję do barszczu białego, bo ja czerwonego jak
ci już pisałam nie "teges":P
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-04-28 09:59:24
Temat: Re: Prosta i smaczna surówka dla kazdego
"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:e2soj6$p1l$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e2r2t5$8vr$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Do barszczu czerwonego zamiast octu dodaję kwas z ogórków. Pychotka!
>
> O zakwaszaniu to ja wiem, dodaję do barszczu białego, bo ja czerwonego jak
> ci już pisałam nie "teges":P
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
Nie jadłaś nigdy dobrego?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |