| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-27 13:03:03
Temat: Prosty i szybki przepis na ciastojesli macie jakies latwe i szybkie przepisy na ciasto napiszcie.dzieki
pozdrawiam papap
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-27 15:03:24
Temat: Re: Prosty i szybki przepis na ciastoDnia 27 Apr 2006 15:03:03 +0200, Waćpanna lub waćpan Marta, w wiadomości
<news:3aa3.0000022a.4450c107@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:
> jesli macie jakies latwe i szybkie przepisy na ciasto napiszcie.dzieki
> pozdrawiam papap
piszemy
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-28 07:38:47
Temat: Re: Prosty i szybki przepis na ciasto> jesli macie jakies latwe i szybkie przepisy na ciasto napiszcie.dzieki
> pozdrawiam papap
Wypróbuj ciasto owocowe Magdaleny Bassett albo ciasto Netusi. Oba są
pyszne!!!
Pozdrawiam.
Barbara i Maleństwo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-28 08:10:51
Temat: Re: Prosty i szybki przepis na ciasto
Marta napisała:
> jesli macie jakies latwe i szybkie przepisy na ciasto napiszcie.dzieki
> pozdrawiam papap
Teraz mi się przypomniał...
Porcja na dużą tortownicę ;p
- 6-7 jaj
- 1 torebka cukru wanilinowego
- 3 duże łyżki mąki przennej
- 3 duże łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 dużych łyżek cukru
- 1 kg jabłek
- ręczna ubijarka
Ubić na sztywno białka dodając cukier. Dalej ubijać, dodając
dość szybko mąki przennej a potem ziemniaczanej po łyżce i na
końcu jeszcze szybciej żółtka (właściwie, tylko je zamieszać).
Cały proces ubijania z dodatkami musi być krótki, by składniki nie
zdążyły się przemieścić w zależności od ich ciężaru
właściwego. A cały proces ubijać ręczną ubijarką;p
Wylać na wysmarowaną (lub wyłożoną papierem do pieczenia)
tortownicę i zatopić w cieście, wcześniej obrane i poćwiartowane,
kawałki jabłek. Uważać przy tym trzeba, by między jabłkami było
ciasto! Ja układam pionowo w okrąg.
Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 - 50 min (złoty
kolor i brak ciasta na zapałce).
Posypać cukrem pudrem, jak jeszcze będzie ciepłe.
Smacznego:)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |