Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Przeliczenie drożdzy na zakwas

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przeliczenie drożdzy na zakwas

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2016-03-15 00:57:53

Temat: Re: Przeliczenie drożdzy na zakwas
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:nc4nbh$gc8$1@dont-email.me...
> Wychodzi mi z tego, że trzeba dać:
> 1) 125 gram zakwasu o 150 hydracji
> 2) 390-400 gram mąki pszennej chlebowej
> 3) 290-300 gram (lub ml) wody
> 4) no i nie zapomnieć trzeba o 1 i 1/4 łyżeczki soli warzonej,
> jodowanej... :-)

Po 24 godzinach wyrastania ciasto było nieco zbyt mokre
i rwało się przy zawijaniu... Albo ciut zbyt długo wyrastało
albo jednak ciut za mało glutenu :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Przeliczenie drożdzy na zakwas
Re: Chleb upieczony w garnku
Re: ,,nie zawiera: konserwantów, barwników"
Blog pewnej chinozamężnej osóbki...
Gulasz z serc cielęcych.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »