Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyprawianie popcornu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przyprawianie popcornu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-07 08:35:33

Temat: Przyprawianie popcornu
Od: Maciej Lankowski <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
popcorny :(

Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?

Dzięki


berberek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-07 10:35:10

Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

*-+++-
+++-++-+++++++++-+++-------------7*ż+ytkownik "Maciej Lankowski"
<b...@p...onet.pl>
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?

Olej kukurydziany?
Tłuszcz jest tylko nośnikiem aromatu/smrodu.
Zawsze wolę bez tłuszczu zrobiony samemu lub z automatu kiedy czuję
właśnie świeży aromat kukurydzy.
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-07 12:29:33

Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
Stary, lekko zjełczały, solidnie przypalony olej rzepakowy?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-07 12:50:21

Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Maciej Lankowski wrote:
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(

Pewnie nie pomogę Ci w kwestii smaku zbliżonego do kupnego popcornu, ale ja
przyprawiam, oprócz soli, szczyptą curry. Bardzo fajny smak, polecam.
--
Pozdrawiam,
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-07 17:36:59

Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

Maciej Lankowski wrote:

> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek


My robimy popcorn za pomoca elektrycznej dmuchawy, a potem polewamy
roztopionym maslem i posypujemy sola.

Lubie rowniez inna, slodka wersje, gdzie polewa sie popcorn roztopionym
karmelem.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-08 04:55:18

Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "Greta" <g...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kiedyś widziałam jak dodawali tłuszcz do maszyny od popcornu (w kinie Imax -
Warszawa). Zapytałam się jaki to tłuszcz, bo wyglądał jak smalec. Okazało
się, że to olej kokosowy.
greta

Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-08 18:12:56

Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "Luke" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak tak, w profesjonalnych zakładach (kinach) wykorzystuje sie olej kokosowy
(ma on konsystencje lekko roztopionego smalcu) i do tego dodają niemal
zmieloną na pył sól. Szukałem w sklepach ale nigdzie nie moge dostac tych
składników, a szkoda bo tez jestem amatorem tego przysaku.
Pozdrawiam
Lukasz



Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

garnki i patelnie
polewa czekoladowa - jak zrobic?
przywieranie ciasta :(
czosnkowa polewka na mroz
polecam omlet z serem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »