| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-07 08:35:33
Temat: Przyprawianie popcornuWitam!
Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
popcorny :(
Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
Dzięki
berberek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-07 10:35:10
Temat: Re: Przyprawianie popcornu*-+++-
+++-++-+++++++++-+++-------------7*ż+ytkownik "Maciej Lankowski"
<b...@p...onet.pl>
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
Olej kukurydziany?
Tłuszcz jest tylko nośnikiem aromatu/smrodu.
Zawsze wolę bez tłuszczu zrobiony samemu lub z automatu kiedy czuję
właśnie świeży aromat kukurydzy.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 12:29:33
Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
Stary, lekko zjełczały, solidnie przypalony olej rzepakowy?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 12:50:21
Temat: Re: Przyprawianie popcornuMaciej Lankowski wrote:
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
Pewnie nie pomogę Ci w kwestii smaku zbliżonego do kupnego popcornu, ale ja
przyprawiam, oprócz soli, szczyptą curry. Bardzo fajny smak, polecam.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 17:36:59
Temat: Re: Przyprawianie popcornuMaciej Lankowski wrote:
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek
My robimy popcorn za pomoca elektrycznej dmuchawy, a potem polewamy
roztopionym maslem i posypujemy sola.
Lubie rowniez inna, slodka wersje, gdzie polewa sie popcorn roztopionym
karmelem.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 04:55:18
Temat: Re: Przyprawianie popcornuKiedyś widziałam jak dodawali tłuszcz do maszyny od popcornu (w kinie Imax -
Warszawa). Zapytałam się jaki to tłuszcz, bo wyglądał jak smalec. Okazało
się, że to olej kokosowy.
greta
Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 18:12:56
Temat: Re: Przyprawianie popcornuTak tak, w profesjonalnych zakładach (kinach) wykorzystuje sie olej kokosowy
(ma on konsystencje lekko roztopionego smalcu) i do tego dodają niemal
zmieloną na pył sól. Szukałem w sklepach ale nigdzie nie moge dostac tych
składników, a szkoda bo tez jestem amatorem tego przysaku.
Pozdrawiam
Lukasz
Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |