« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-09 18:23:15
Temat: Pumpkin pie - pytanieW przepisie Magdaleny Basset na pumpkin pie na nadzienie potrzebne są 2
szklanki zmiksowanej dyni. Czy ktoś robił to ciasto i wie, jaka to ma
być dynia - ugotowana, upieczona, surowa? Byłabym wdzięczna za
odpowiedź, najlepiej autorki przepisu :-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-11 18:20:04
Temat: Re: Pumpkin pie - pytaniemedea napisał(a):
> W przepisie Magdaleny Basset na pumpkin pie na nadzienie potrzebne są 2
> szklanki *zmiksowanej* dyni. [...]
Pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-11 18:24:54
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanieIn news:ege429$22g$1@arwena.connecta.pl, medea wrote:
> W przepisie Magdaleny Basset na pumpkin pie na nadzienie potrzebne są
> 2 szklanki zmiksowanej dyni. Czy ktoś robił to ciasto i wie, jaka to
> ma być dynia - ugotowana, upieczona, surowa? Byłabym wdzięczna za
> odpowiedź, najlepiej autorki przepisu :-).
Kurczę, to ja się nie nadam, co? :-)
Robiłam to ciasto w zeszłym roku. Dynię przekroiłam na pół, wydrążyłam
pestki, owinęłam folią aluminiową i upiekłam w piekarniku. Bodajże 180C,
ale nie pamiętam jak długo.
Nawet jeszcze mam zdjęcie na dowód. :-)
http://babelfish.republika.pl/kuchnia/DSC08843.jpg
Hania
--
......................
Beauty is in the behind of the beholder. [Pickles]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-11 18:28:54
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanieIn news:egjcif$rr4$1@inews.gazeta.pl, Hanna Burdon wrote:
> Robiłam to ciasto w zeszłym roku. Dynię przekroiłam na pół, wydrążyłam
> pestki, owinęłam folią aluminiową i upiekłam w piekarniku. Bodajże
> 180C, ale nie pamiętam jak długo.
O, tu jest wszystko wyłuszczone:
http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/msg/58
a599b98b8f0d92
Hania
--
......................
Beauty is in the behind of the beholder. [Pickles]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-10-11 18:37:03
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanieHanna Burdon napisał(a):
> Kurczę, to ja się nie nadam, co? :-)
Nadasz się, nadasz :-).
>
> Robiłam to ciasto w zeszłym roku. Dynię przekroiłam na pół, wydrążyłam
> pestki, owinęłam folią aluminiową i upiekłam w piekarniku. Bodajże 180C,
> ale nie pamiętam jak długo.
Dzięki piękne, a długo piekłaś? Pewnie nie pamiętasz ;-).
>
> Nawet jeszcze mam zdjęcie na dowód. :-)
> http://babelfish.republika.pl/kuchnia/DSC08843.jpg
Całkiem całkiem wygląda :-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-10-13 19:34:27
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanie
medea wrote:
> W przepisie Magdaleny Basset na pumpkin pie na nadzienie potrzebne są 2
> szklanki zmiksowanej dyni. Czy ktoś robił to ciasto i wie, jaka to ma
> być dynia - ugotowana, upieczona, surowa? Byłabym wdzięczna za
> odpowiedź, najlepiej autorki przepisu :-).
>
> Pozdrawiam
> Ewa
surowa
;-)
Art(Gruby)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-10-13 22:45:05
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanieArt(Gruby) wrote:
> medea wrote:
>
>>W przepisie Magdaleny Basset na pumpkin pie na nadzienie potrzebne są 2
>>szklanki zmiksowanej dyni. Czy ktoś robił to ciasto i wie, jaka to ma
>>być dynia - ugotowana, upieczona, surowa? Byłabym wdzięczna za
>>odpowiedź, najlepiej autorki przepisu :-).
>>
>>Pozdrawiam
>>Ewa
>
>
> surowa
> ;-)
> Art(Gruby)
>
Przepraszam, ze dopiero dzis - dynia ma byc upieczona do miekkosci, a
potem miazsz zmiazdzony widelcem.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-10-15 02:44:53
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanie
Magdalena Bassett wrote:
>
> Przepraszam, ze dopiero dzis - dynia ma byc upieczona do miekkosci, a
> potem miazsz zmiazdzony widelcem.
> Magdalena Bassett
nowosc dla mnie ...ale co dom to przepis....
;-)))
Art(Gruby)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-10-15 16:26:34
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanieArt(Gruby) wrote:
> Magdalena Bassett wrote:
>
>>Przepraszam, ze dopiero dzis - dynia ma byc upieczona do miekkosci, a
>>potem miazsz zmiazdzony widelcem.
>>Magdalena Bassett
>
>
>
> nowosc dla mnie ...ale co dom to przepis....
> ;-)))
>
> Art(Gruby)
>
Masz racje co do domu...a co jest dla Ciebie nowoscia? to, ze upieczona?
czy to, ze widelcem?
:)
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |