Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie o naleśniki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie o naleśniki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-07 13:14:10

Temat: Pytanie o naleśniki
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.

Czy jabłka do naleśników dusi się z cukrem? Czy można coś jeszcze do nich
dodać, np cynamon, żeby było jak najlepsze? I czym mogę polać gotowy
naleśnik?
Bardzo proszę o rady.

Pozdrawiam,
Anna Styś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-07 13:15:18

Temat: RE: Pytanie o naleśniki
Od: j...@w...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

> Witam.
>
> Czy jabłka do naleśników dusi się z cukrem? Czy można coś
> jeszcze do nich
> dodać, np cynamon, żeby było jak najlepsze? I czym mogę polać gotowy
> naleśnik?
> Bardzo proszę o rady.
>
> Pozdrawiam,
> Anna Styś

Witam do jabłek jak najbardziej można dodać cynamon, cukru odrobinę i tylko
jeśli jabłka są kwaśne. Myślę ,że można je poddusić albo pokroić w cienkie
plastry i poukładać na naleśniku doprawione cynamonem i troszkę cukru i
poddusić zawinięte w naleśniku. Polać do smaku jogurtem naturalnym.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 13:26:32

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: "Agata Chabierska" <a...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Do jogurtu jeszcze namoczone w rumie rodzynki
Alternatywnie bitą śmietanę (niesłodzoną) i posypać prażonymi orzechami
koneserka
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bgtiv3$et8$1@news.onet.pl...
> Witam.
>
> Czy jabłka do naleśników dusi się z cukrem? Czy można coś jeszcze do nich
> dodać, np cynamon, żeby było jak najlepsze? I czym mogę polać gotowy
> naleśnik?
> Bardzo proszę o rady.
>
> Pozdrawiam,
> Anna Styś
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 13:39:16

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziękuję bardzo za rady. A czy wszystko jedno jaki rodzaj jabłek. Kupiłam
właśnie twarde i kwaskowe.

Anna Styś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 13:42:43

Temat: RE: Pytanie o naleśniki
Od: j...@w...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

> Dziękuję bardzo za rady. A czy wszystko jedno jaki rodzaj
> jabłek. Kupiłam
> właśnie twarde i kwaskowe.
>
> Anna Styś
To jeszcze zależy czy są dojrzałe bo wtedy to są twarde kwaskowate i poleżeć
by musiały ale możesz dosłodzić i powinno być ok. A przypomniało mi się
jeszcze że można lody na wierzch naleśnika położyć takiego przestudzonego i
będzie pychota.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 04:26:55

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: "beny76" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w wiadomości
news:bgtk1o$7a3$1@korweta.task.gda.pl...
> Do jogurtu jeszcze namoczone w rumie rodzynki
> Alternatywnie bitą śmietanę (niesłodzoną) i posypać prażonymi orzechami
> koneserka

Wooow!!! bardzo lubie nalesniki (robic i jesc), tak wiec z jabluszkiem i
cynamonem to u mnie juz byly, ale rodzynki w rumie. hmmm.... musze
sprobowac. dzieki za pomysl.

ogolnie wole nalesniki np. z tunczykiem przybrane cebulka i zieleninka, albo
z szynka, tartym serem zoltym, z salami itp.

pozdr. beny76


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 08:21:35

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zrobiłam z jabłkiem i pycha. Zastanawiam się z czym jeszcze można
wykombinować naleśniki? Może na ostro coś?
Ja robię super nadzienie z pieczarek. Podsmażam z cebulką, dodaje pieprz i
sos sojowy w sporej ilości i na końcu oprószam mąką i mieszam z jajkiem.
Strasznie dobre!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 09:00:32

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: "Agata Chabierska" <a...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Ja mam taki film na naleśniki że jem minimum dwa razy w tygodniu - kocham na
słodko: z jogurtem, tymi rodzynkami i każdymi owocami, zwłaszcza truskawkami
(zimą mróżone)., Super jest twarożek roztartu z wanilią, jajkiem i
bakaliami. Na ostro polecam z 1)serami pleśniowymi i brokułami 2) szpinkiem,
pomidorami i orzeszkami pinii 3)kapustą z grzybami 4)czerwoną fasolą,
cebulką i sosem pomidorowym
Niech żyją nalesnikarze!
pozdrawiam
koneserka
Użytkownik "beny76" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bgvkpe$pud$2@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w wiadomości
> news:bgtk1o$7a3$1@korweta.task.gda.pl...
> > Do jogurtu jeszcze namoczone w rumie rodzynki
> > Alternatywnie bitą śmietanę (niesłodzoną) i posypać prażonymi orzechami
> > koneserka
>
> Wooow!!! bardzo lubie nalesniki (robic i jesc), tak wiec z jabluszkiem i
> cynamonem to u mnie juz byly, ale rodzynki w rumie. hmmm.... musze
> sprobowac. dzieki za pomysl.
>
> ogolnie wole nalesniki np. z tunczykiem przybrane cebulka i zieleninka,
albo
> z szynka, tartym serem zoltym, z salami itp.
>
> pozdr. beny76
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 09:44:12

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Agata Chabierska wrote:
(...)

> Super jest twarożek roztartu z wanilią, jajkiem i
> bakaliami.

(...)
I jeszcze na wierzchu naleśniki posypane skórką pomarańczową
i polane sosem czekoladowym.

Krycha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 11:30:37

Temat: Re: Pytanie o naleśniki
Od: "Poziomka" <p...@e...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bgvm68$am$1@news.onet.pl...
> Ja robię super nadzienie z pieczarek. Podsmażam z cebulką, dodaje pieprz i
> sos sojowy w sporej ilości i na końcu oprószam mąką i mieszam z jajkiem.
> Strasznie dobre!
ja robie jeszcze - mieso mielone, pieczarki, papryka, cebula, duzo przecieru
pomidorowego, czosnek, suszone ziolka, sol i pieprz, moze byc jeszcze jablko
(wtedy dosypuje majeranek), kiedys dodalam sliwki swieze. Lubie taki kipisz.
:-)))
Poziomka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Koreczki anchovies
RE: Wolowina - bylo [Karkowka - dalem ciala :( ]
mąka z pszenicy durum
Bije sie w piers....
wino

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »