Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie o ser

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie o ser

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 19


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-04-10 20:34:16

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: Karolina <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 10-04-2006 o 21:58:59 Akulka <s...@g...pl> napisał:

> U?ytkownik "Polanet" <k...@p...pl> napisa? w wiadomo?ci
> news:op.s7r5kbtw66jqeu@karolina.polanet.pl...
>> Chc?c upiec sernik z brzoskwiniami, zakupi?am ser. A jako ?e nie znam
>> si?
>> na tym zupe?nie, nie spojrza?am na etykietk? i kupi?am ser
>> homogenizowany.
>
> Swoj? drog?, jak mozna ser homogenizowany pomyliae z twarogiem, tak sie
> zastanawiam, ale nic konkretnego mi do g?owy nie przychodzi..
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
>
>

Nie napisałam, że pomyliłam ser homogenizowany z twarogiem, tylko że nie
spojrzalam na etykietę. A że okres przedświąteczny, to sterta kubełków z
serami/twarogami/tworami homo wydawała się identyczna. Chwyciłam pierwszy
z brzegu, zapłaciłam i dopiero w domu zorientowałam się, że kupiłam nie
twaróg, lecz właśnie ser homogenizowany. Pozdrawiam i mam nadzieję, że
rozwiałam Twój problem ;)



--
Używam programu pocztowego Opery: http://www.opera.com/mail/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-04-10 20:41:45

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Karolina" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:op.s7s7feqnrv97gk@karolina.polanet.pl...

> Nie napisałam, że pomyliłam ser homogenizowany z twarogiem, tylko że nie
> spojrzalam na etykietę. A że okres przedświąteczny, to sterta kubełków z
> serami/twarogami/tworami homo wydawała się identyczna. Chwyciłam pierwszy
> z brzegu,<cut>

A teraz to rozumiem;-) Chciałaś kupić gotową masę twarogową nie twaróg:D

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-04-10 20:47:36

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 10 avril 2006 ŕ 09:20:18, dans <e1d0vi$mif$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:

> rewelacyjny efekt daje
> dodanie do sernika aromatu śmietankowego.

Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?

Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-04-11 07:19:43

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "czeremcha" <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):

> Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?

Niestety, większość nabiału /zwłaszcza twarogi i śmietana/ dostępnego w
naszym handlu jest dość skutecznie wyprana z naturalności, a więc i
śmietankowego, apetycznego zapachu. Trzeba się podpierać chemią, niestety.
Albo sernik bezwonno - waniliowy, albo parę kropel aromatu - i wszyscy się
cieszą. I udają, że nie wiedzą. Ale chyba to nie jest zbrodnia? Wszak
aromaty do ciast były, są i będą używane.

A, jeszcze jedno. Do sernika, który zwykle piekę, nie dodaję śmietany.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-04-11 07:23:24

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"czeremcha" <c...@g...pl> wrote in message
news:e1flae$h1i$1@inews.gazeta.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>
>> Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?
>
> Niestety, większość nabiału /zwłaszcza twarogi i śmietana/ dostępnego w
> naszym handlu jest dość skutecznie wyprana z naturalności, a więc i
> śmietankowego, apetycznego zapachu. Trzeba się podpierać chemią, niestety.
> Albo sernik bezwonno - waniliowy, albo parę kropel aromatu - i wszyscy się
> cieszą. I udają, że nie wiedzą. Ale chyba to nie jest zbrodnia? Wszak
> aromaty do ciast były, są i będą używane.
>
> A, jeszcze jedno. Do sernika, który zwykle piekę, nie dodaję śmietany.
>
> Ania

Siostra Ewy?
Jak mi wiadomo, twarogi jeszcze się odciska z serwatki dla uzyskania
gęstości, a gdy za suche dodaje się żółtek...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-04-11 08:23:33

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):

> Siostra Ewy?

A czy wszystkie Anny mają siostrę Ewę?

> Jak mi wiadomo, twarogi jeszcze się odciska z serwatki dla uzyskania
> gęstości, a gdy za suche dodaje się żółtek...

Jak mi wiadomo, w przepisie, z którego korzystam, nie ma takich porad.
Chyba, że zawsze robię sernik w odmiennym stanie świadomości, ale nic mi o
tym nie wiadomo.

Ania - nie siostwa Ewy i nie kucharka - teoretyk.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-04-11 08:26:09

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:e1fp25$35j$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>
>> Siostra Ewy?
>
> A czy wszystkie Anny mają siostrę Ewę?
>
>> Jak mi wiadomo, twarogi jeszcze się odciska z serwatki dla uzyskania
>> gęstości, a gdy za suche dodaje się żółtek...
>
> Jak mi wiadomo, w przepisie, z którego korzystam, nie ma takich porad.
> Chyba, że zawsze robię sernik w odmiennym stanie świadomości, ale nic mi o
> tym nie wiadomo.
>
> Ania - nie siostwa Ewy i nie kucharka - teoretyk.

Przepisów są dziesiątki... :-P)))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-04-11 08:58:34

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mardi 11 avril 2006 ŕ 09:19:43, dans <e1flae$h1i$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:

> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):

>> Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?

> Niestety, większość nabiału /zwłaszcza twarogi i śmietana/ dostępnego w
> naszym handlu jest dość skutecznie wyprana z naturalności, a więc i
> śmietankowego, apetycznego zapachu. Trzeba się podpierać chemią, niestety.
> Albo sernik bezwonno - waniliowy, albo parę kropel aromatu - i wszyscy się
> cieszą. I udają, że nie wiedzą. Ale chyba to nie jest zbrodnia?

Nie. Po prostu nie wiedzialam ze taki aromat istnieje :)


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-04-11 09:03:48

Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:9089280501$20060411105835@ewcia.kloups...
>
> Le mardi 11 avril 2006 ŕ 09:19:43, dans <e1flae$h1i$1@inews.gazeta.pl>
> vous écriviez :
>
>> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>
>>> Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?
>
>> Niestety, większość nabiału /zwłaszcza twarogi i śmietana/ dostępnego w
>> naszym handlu jest dość skutecznie wyprana z naturalności, a więc i
>> śmietankowego, apetycznego zapachu. Trzeba się podpierać chemią,
>> niestety.
>> Albo sernik bezwonno - waniliowy, albo parę kropel aromatu - i wszyscy
>> się
>> cieszą. I udają, że nie wiedzą. Ale chyba to nie jest zbrodnia?
>
> Nie. Po prostu nie wiedzialam ze taki aromat istnieje :)
>
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz

Zawsze jest jakiś pierwszy raz. To na końcu to "nieszczere"?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

DWUWYMIAROWY SWIAT
Szkodliwe mikrofale?
GOFRY RAZ JESZCZE
Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Magnetyczne pojemniczki na przyprawy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »