Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 110


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2012-01-31 13:28:44

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-01-31 13:46, Lebowski pisze:
>
> Wez juz moze lepiej nie odzywaj sie w tym watku, bo znowu wyjde na
> oprawce jakiejs biednej kaleki umyslowej :P

Myślisz, że jestem większą kaleką od takiej z przypalonymi na teflonie
jajami? ;-P

I na co ci ta mądrość cała?

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2012-01-31 13:30:49

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-01-31 14:02, Anai pisze:
> W dniu 31.01.2012 11:11, medea pisze:
>>> , wiec do jajecznicy uzywam masla tylko w celach smakowych.
>> Czyli dodajesz masło do jaj? Ja najpierw roztapiam masło. Z masłem nie
>> ma już tego kłopotu co z olejem, ono daje się bez problemu rozprowadzić,
>> wystarczy trochę poruszać rozgrzaną patelnią.
> Najlepsza jest (MZ) jak smaży się ją na rozpuszczonym maśle, a dodatkowo
> pod koniec wrzuci jeszcze kilka kosteczek masła - wychodzi wilgotna,
> kremowa, idealna...

Tego nie próbowałam, natomiast czasami (jak mi się przypomni) dodaję ze
2-3 łyżki mleka. Do kubka razem z jajami i bełtam.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2012-01-31 14:22:29

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2012-01-31 13:46, Lebowski pisze:
>>
>> Wez juz moze lepiej nie odzywaj sie w tym watku, bo znowu wyjde na
>> oprawce jakiejs biednej kaleki umyslowej :P
>
> Myślisz, że jestem większą kaleką od takiej z przypalonymi na teflonie
> jajami? ;-P
>
> I na co ci ta mądrość cała?


Mnie to by bardziej interesowało, czyje Ty jaja na tym teflonie tak
torturujesz. Bo przeca nie własne.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2012-01-31 14:24:35

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2012-01-31 13:44, Lebowski pisze:
>>
>> Sadzone to sadzone - nazwa od tego, ze 'siedza' na patelni,
>> a nie od niewymieszanego bialka z zoltkiem.
>> Popracuj moze jeszcze nad zrozumieniem, to moze zalapiesz ;)
>
> To może luknij jeszcze na tytuł wątku, skoro masz galopującą amnezję.


Nie wiem, czy jest taka potrzeba.
Może - po prostu - w czasie Twej nieobecności pojęcie jajecznicy lekko
przeewoluowało.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2012-01-31 14:32:57

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-01-31 15:24, Qrczak pisze:
> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> W dniu 2012-01-31 13:44, Lebowski pisze:
>>>
>>> Sadzone to sadzone - nazwa od tego, ze 'siedza' na patelni,
>>> a nie od niewymieszanego bialka z zoltkiem.
>>> Popracuj moze jeszcze nad zrozumieniem, to moze zalapiesz ;)
>>
>> To może luknij jeszcze na tytuł wątku, skoro masz galopującą amnezję.
>
>
> Nie wiem, czy jest taka potrzeba.
> Może - po prostu - w czasie Twej nieobecności pojęcie jajecznicy lekko
> przeewoluowało.

A może wyowulowało. I będzie z tego jaki mały potforek.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2012-01-31 14:35:00

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-01-31 15:22, Qrczak pisze:
> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> W dniu 2012-01-31 13:46, Lebowski pisze:
>>>
>>> Wez juz moze lepiej nie odzywaj sie w tym watku, bo znowu wyjde na
>>> oprawce jakiejs biednej kaleki umyslowej :P
>>
>> Myślisz, że jestem większą kaleką od takiej z przypalonymi na
>> teflonie jajami? ;-P
>>
>> I na co ci ta mądrość cała?
>
>
> Mnie to by bardziej interesowało, czyje Ty jaja na tym teflonie tak
> torturujesz. Bo przeca nie własne.

Właściciel jaj jest we wrotkach.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2012-01-31 14:59:36

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Lebowski <lebowski@*****.net> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-01-31 14:24, było cicho i spokojnie, aż tu medea jak pierdolnie:
> W dniu 2012-01-31 13:44, Lebowski pisze:
>>
>> Sadzone to sadzone - nazwa od tego, ze 'siedza' na patelni,
>> a nie od niewymieszanego bialka z zoltkiem.
>> Popracuj moze jeszcze nad zrozumieniem, to moze zalapiesz ;)
>
> To może luknij jeszcze na tytuł wątku, skoro masz galopującą amnezję.
>
> Ewa

No wlasnie, to sobie luknij, bo totalnie nic nie kumasz.
I jak widac nie klamie madrosc ludu, ktora mowi, ze gdzie kucharek 6 to
najwyzej jest co pociupciac, bo nawet jajek zadna nie potrafi usmazyc,
gdy ksztalt mialby byc nie byle jaki.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2012-01-31 15:01:10

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Lebowski <lebowski@*****.net> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-01-31 14:28, było cicho i spokojnie, aż tu medea jak pierdolnie:
> W dniu 2012-01-31 13:46, Lebowski pisze:
>>
>> Wez juz moze lepiej nie odzywaj sie w tym watku, bo znowu wyjde na
>> oprawce jakiejs biednej kaleki umyslowej :P
>
> Myślisz, że jestem większą kaleką od takiej z przypalonymi na teflonie
> jajami? ;-P
>
> I na co ci ta mądrość cała?
>
> Ewa

Masz ten tupet.
Zeby jakas modralinska nie podsunela mi pomyslu z ta patelnia, to by sie
nic nie spalilo.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2012-01-31 16:02:38

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: "Stefan" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:jg8qe8$bnp$2@news.icm.edu.pl...
>W dniu 2012-01-31 14:02, Anai pisze:
>> W dniu 31.01.2012 11:11, medea pisze:
>>>> , wiec do jajecznicy uzywam masla tylko w celach smakowych.
>>> Czyli dodajesz masło do jaj? Ja najpierw roztapiam masło. Z masłem nie
>>> ma już tego kłopotu co z olejem, ono daje się bez problemu rozprowadzić,
>>> wystarczy trochę poruszać rozgrzaną patelnią.
>> Najlepsza jest (MZ) jak smaży się ją na rozpuszczonym maśle, a dodatkowo
>> pod koniec wrzuci jeszcze kilka kosteczek masła - wychodzi wilgotna,
>> kremowa, idealna...
>
> Tego nie próbowałam, natomiast czasami (jak mi się przypomni) dodaję ze
> 2-3 łyżki mleka. Do kubka razem z jajami i bełtam.
mleko be, tylko taki gruby kożuch z mleka. Mniam!!!! Mięciutka, puszysta,
broń Panie Boże z bełtanych jajek, jak się białeczko zaczyna lekko ścinać
wtedy mieszamy, powolutku, aż będzie taka 3/4 gotowa, wtedy z gazu i albo na
pateleńce (jak taka typowa sniadankowa z sześciu jaj) albo na ogrzany talerz
(jak apetytna z syndromem dnia następnego - tuzinek)
pozdr
Stefan


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2012-01-31 16:24:23

Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 31.01.2012 17:02, Stefan pisze:
> mleko be, tylko taki gruby kożuch z mleka. Mniam!!!! Mięciutka, puszysta,
> broń Panie Boże z bełtanych jajek, jak się białeczko zaczyna lekko ścinać
> wtedy mieszamy, powolutku, aż będzie taka 3/4 gotowa, wtedy z gazu...

Yhm... też nie przepadam za zbyt mocno zesmażoną jajecznicą.

--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 ... 10 ... 11


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

La Puebla
[GWK] Kasza gryczana niepalona [crosspost]
starość
Lepszy u siebie skrawek lada jaki...
Pomysł na...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »