Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Raki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Raki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-29 18:35:26

Temat: Raki
Od: "VanPickUp" <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich,

By rzecz ująć z detalami...

Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
krewetki koktajlowe, albo i podobnie.

Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?

Za wszelkie porady serdeczne dzięki

Pozdrowienia

VPU


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-30 08:27:22

Temat: Re: Raki
Od: "zosia" <z...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
> krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
>
> Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?

to nie jest co prawda "oprócz wrzucenia do sałatki", tylko właśnie sałatka,
ale rewelacyjna. awokado, szyjki rakowe, pomidor, do tego sos: majonez,
jogurt, ketchup, mozna dac troche whisky i cos ostrego.

pozdro,
z


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-30 10:47:55

Temat: Re: Raki
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
> krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
>
> Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?
Choc pogoda nie tak to szyjki sa swietnym dodatkiem do chlodnika litewskiego
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-30 17:38:09

Temat: Re: Raki/Crawfish Etouffee
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

> Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
> krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
>
> Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?

Prosze bardzo

Crawfish Etouffee
1 cebula
2 lyzki oleju
2 lodygi selera, pokrojone w plasterki
1 zielona papryka, pokrojona w cienkie paski
1 zabek czosnku
pieprz
sol
cayenne do smaku
4 lyzki maki kartoflanej
pol kilo rakow (lub krewetek)
1 lyzka masla
1 szklanka rosolu
2 szklanki ugotowanego ryzu

Pokrojona cebule zeszklic na oleju, dodac seler, papryke i czosnek,
chwile podsmazyc, dodac make kartoflana i przyprawy, wymieszac, dodac
raki i rosol, i dusic 10 minut. Dodac maslo, wymieszac, dodac cieply
ryz, wymieszac i podac w miseczkach przybranych nacia z selera lub
pietruszki. Niektorzy nie mieszaja ryzu w ostaniej chwili, tylko podaja
ryz osobno, a etouffee osobno.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-30 19:01:26

Temat: Re: Raki
Od: "VanPickUp" <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki,

Też niezłe. :-)


Użytkownik "zosia" <z...@m...pl> napisał
> to nie jest co prawda "oprócz wrzucenia do sałatki",
> tylko właśnie sałatka,



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-30 19:02:34

Temat: Re: Raki
Od: "VanPickUp" <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Dzięki, ale rzeczywiście nie sezon na chłodniki. Jednak sugestię zapamiętam

VPU

Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości

> Choc pogoda nie tak to szyjki sa swietnym dodatkiem do chlodnika
litewskiego
> Czarek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-30 19:04:32

Temat: Re: Raki/Crawfish Etouffee
Od: "VanPickUp" <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czołem,

Extra się czyta. Jak zrobię, podzielę się wrażeniami.
Dziękuję.
Pozdrawiam

VPU

Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości

> Crawfish Etouffee



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zaprawa?
spotkanie w Poznaniu raz jeszcze
Co z dyni ?
Salatka ze sliwkami
tarta z serem roquefort i gruszkami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »