« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-21 11:53:53
Temat: Rewelacja!!!Witam!
Możliwe, że to dla Was żadna nowość i powiecie, że przynudzam, ale co tam...
W sklepach sprzetawane jest mleko zagęszczone w puszkach. Jeżeli cała
puszkę, nie otwartą, pogotujecie trzy godziny w garnku z wodą, po otwarciu w
środku znajdziecie coś pysznego.. hmmmm
Smakuje jak toffi...
Polecam i pozdrawiam,
Anna z Wawy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-21 12:15:53
Temat: Re: Rewelacja!!!
Ania:
> Witam!
>
> Możliwe, że to dla Was żadna nowość i powiecie, że przynudzam, ale co tam...
>
> W sklepach sprzetawane jest mleko zagęszczone w puszkach. Jeżeli cała
> puszkę, nie otwartą, pogotujecie trzy godziny w garnku z wodą, po otwarciu w
> środku znajdziecie coś pysznego.. hmmmm
> Smakuje jak toffi...
ciekawe... przepis jak na kajmak, wygląda jak kajmak, smakuje pewnie też
jak kajmak. Może to kajmak?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 12:25:59
Temat: Re: Rewelacja!!!
Użytkownik "Ania" <a...@R...pl> napisał w wiadomości
news:bpkubo$9ho$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
>
> Możliwe, że to dla Was żadna nowość i powiecie, że przynudzam, ale co
tam...
>
> W sklepach sprzetawane jest mleko zagęszczone w puszkach. Jeżeli cała
> puszkę, nie otwartą, pogotujecie trzy godziny w garnku z wodą, po otwarciu
w
> środku znajdziecie coś pysznego.. hmmmm
> Smakuje jak toffi...
>
> Polecam i pozdrawiam,
> Anna z Wawy
>
Ta masa świetnie nadaje się do wafli, wystarczy tylko posmarować suche wafle
(jedną stronę) tą masą, dodociskac je (posmarowane wafle) do siebie i mamy
pyszny podwieczorek. Acha jak to wszystko podociskamy do siebie (jedno na
drugie) to należy połozyć coś cięższego na górę żeby docisnąć poszczególne
warstwy do siebie i poczekać około pół godzinki, potem kroimy wafle na
kwadraciki lub prostokąciki i mamy pychotę.
Moi znajomym bardzo ten wafel smakuje.
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 12:50:30
Temat: Re: Rewelacja!!!
Użytkownik "Nazgul" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bpl09d$cv5$1@atlantis.news.tpi.pl...
Czy jest mozliwe, ze puszka sie rozpeknie w trakcie tego procesu?
Bo kiedys tak rozbilam i opowiadalam o tym znajomoemu, to on na to, ze chyba
w takim razie nie widzilam jak kuchnia wyglada po ekslozji takiej puszki...
An
--
galeria fotografii:
www.kalina73.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 12:54:54
Temat: Re: Rewelacja!!!
> Czy jest mozliwe, ze puszka sie rozpeknie w trakcie tego procesu?
> Bo kiedys tak rozbilam i opowiadalam o tym znajomoemu, to on na to, ze
chyba
> w takim razie nie widzilam jak kuchnia wyglada po ekslozji takiej
puszki...
>
Dołączam się do pytania. Też takie teorie słyszałam i ze strachu nie gotuję
kajmaku.
Kinga z cudzą kuchnią
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 12:55:00
Temat: Re: Rewelacja!!!>Użytkownik "Ania" <a...@R...pl> napisał w wiadomości
news:bpkubo$9ho$1@inews.gazeta.pl...
> W sklepach sprzetawane jest mleko zagęszczone w puszkach.
Witam.
Mówisz o słodzonym czy niesłodzonym ?
--
Pozdrawiam
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 12:56:05
Temat: Re: Rewelacja!!!
Kalina wrote:
> Użytkownik "Nazgul" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:bpl09d$cv5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Czy jest mozliwe, ze puszka sie rozpeknie w trakcie tego procesu?
> Bo kiedys tak rozbilam i opowiadalam o tym znajomoemu, to on na to, ze chyba
> w takim razie nie widzilam jak kuchnia wyglada po ekslozji takiej puszki...
>
> An
>
hehe wlasnie balem sie zapytac bo dla mnie ten przepis brzmi jak jakis
sabotaz :D
3h gotowac puszke to jakas wywrotowa akcja ale pewnie jestem w bledzie i
przepis jest sprawdzony
--
agms jondro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 12:58:51
Temat: Re: Rewelacja!!!
Kalina wrote:
>
> Czy jest mozliwe, ze puszka sie rozpeknie w trakcie tego procesu?
> Bo kiedys tak rozbilam i opowiadalam o tym znajomoemu, to on na to, ze chyba
> w takim razie nie widzilam jak kuchnia wyglada po ekslozji takiej puszki...
>
balem sie zapytac dla mnie to brzmi jak jakas akcja sabotazowa :D
ale pewnie przepis jest sprawdzony (ja sie chyba nie odwaze :])
--
agms jondro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 13:02:01
Temat: Re: Rewelacja!!!
Użytkownik "Sebastian Jedruszczak" <s...@g...pl> napisał w
wiadomości news:bpl26b$lvp$3@inews.gazeta.pl...
> balem sie zapytac dla mnie to brzmi jak jakas akcja sabotazowa :D
> ale pewnie przepis jest sprawdzony (ja sie chyba nie odwaze :])
No ja juz to robilam i to kilka razy, ale teraz mam stracha;)
No wiec pytanie do grupowiczow: czy komus peklo?
I do fizykow: czy to jest mozliwe?:)
kal
--
galeria fotografii:
www.kalina73.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-21 13:11:39
Temat: Re: Rewelacja!!!
> > balem sie zapytac dla mnie to brzmi jak jakas akcja sabotazowa :D
> > ale pewnie przepis jest sprawdzony (ja sie chyba nie odwaze :])
>
> No ja juz to robilam i to kilka razy, ale teraz mam stracha;)
> No wiec pytanie do grupowiczow: czy komus peklo?
> I do fizykow: czy to jest mozliwe?:)
>
> kal
witam ! robilam sporo razy i nie wybuchlo :)... z fizyka nie jestem za pan
brat, ale na wszelki wypadek robie dwie male dziurki w wieczku puszki :)
troszke zawsze wyplynie i zostanie na wieczku, ale nie wybuchnie :)
jagoda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |