« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-20 22:55:31
Temat: Ryba po grecku - znowuWiem, ze niedawno o to prosilam, ale gdzies posialam przepis na RYBE PO
GRECKU ( nie krzycze, tylko akcentuje ). Please, pomozcie mi i podajcie go
raz jeszcze. Inaczej marnie ze mna bedzie!!!!!!!
Bardzo Wam z gory dziekuje i pozdrawiam,
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-20 23:38:39
Temat: Re: Ryba po grecku - znowu
"Danka" <j...@z...nl> wrote in message
news:3a413923$0$58424@news2.zeelandnet.nl...
> Wiem, ze niedawno o to prosilam, ale gdzies posialam przepis na RYBE PO
> GRECKU ( nie krzycze, tylko akcentuje ). Please, pomozcie mi i podajcie
go
> raz jeszcze. Inaczej marnie ze mna bedzie!!!!!!!
>
> Bardzo Wam z gory dziekuje i pozdrawiam,
> Danka
Danka!!!! gdyby nie te swieta......a szukac umiesz? (find i wklepujesz przy
from swoj nick- bo to Ty przeciez o to pytalas i wyrzuci Ci wszystkie Twoje
posty jakie pisalas na grupe- przy dacie 7 grudzien- znajdziesz ten o dorszu
po grecku-ufffff.....
WLEPIAM:
ryba po grecku :
wstep taki sam: rybe porcjujemy, solimy, nastepnie w jajku, bulce tartej ,
po usmazeniu zostawiamy do wystudzenia
Dalej robimy sos:( dla ulatwienia podaje proporcje warzyw)
np: marchew- 225 gr
seler - 150 gr
pietruszka- 75 gr
cebula- 100gr
wiesz to jest potrzebne do tego, aby jak wezmiesz piec marchewek- to
widzisz wzrokowo ile trzeba tej reszty aby smak sosu greckiego byl
zachowany.
Warzywa ucieramy na duzych oczkach tarki, cebule w kostke. Na patelni
rozgrzewamy olej podsmazamy warzywa z przyprawami (ziele ang. lisc laurowy,
papryka slodka).Gdy warzywa sie zrumienia dodajemy koncentrat pomidorowy,
razem chwile podsmazamy, nastepnie przekladamy do rondelka , doprawiamy
sola, cukrem , musztarda ( wszystko do smaku)plus troche wody i powoli
dusimy do miekkosci.W trakcie duszenia uzupelniamy wode, w fazie koncowej
wody ma byc tyle aby sos lekko podplywal woda.
Po ostudzeniu sosu zalewamy nim ostudzona rybe.
Jola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-21 08:41:37
Temat: Re: Ryba po grecku - znowuJola L-L wrote:
> wstep taki sam: rybe porcjujemy, solimy, nastepnie w jajku, bulce tartej ,
Mozna tez rybke w samej mace.
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-21 09:20:43
Temat: Re: Ryba po grecku - znowu
"Gamon'" <r...@m...sggw.waw.pl> wrote in message
news:3A41C241.226CBBAE@mm.sggw.waw.pl...
> Jola L-L wrote:
> > wstep taki sam: rybe porcjujemy, solimy, nastepnie w jajku, bulce
tartej ,
> Mozna tez rybke w samej mace.
w samej mace wychodzi troche sucha ta rybka- lepiej jej w bulce:))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-21 09:22:21
Temat: Re: Ryba po grecku - znowu
"Gamon'" <r...@m...sggw.waw.pl> wrote in message
news:3A41C241.226CBBAE@mm.sggw.waw.pl...
> Jola L-L wrote:
> > wstep taki sam: rybe porcjujemy, solimy, nastepnie w jajku, bulce
tartej ,
> Mozna tez rybke w samej mace.
w samej mace wychodzi troche sucha ta rybka- lepiej jej w bulce:))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-21 11:59:48
Temat: Re: Ryba po grecku - znowuBaaaaaaaaaaaaaardzo, ale to bardzo dziekuje za cierpliwosc!
Pozdr.,
Danka
"Jola L-L" <j...@i...pl> schreef in bericht
news:91rfql$dhv$1@news.tpi.pl...
>
> "Danka" <j...@z...nl> wrote in message
> news:3a413923$0$58424@news2.zeelandnet.nl...
> > Wiem, ze niedawno o to prosilam, ale gdzies posialam przepis na RYBE PO
> > GRECKU ( nie krzycze, tylko akcentuje ). Please, pomozcie mi i podajcie
> go
> > raz jeszcze. Inaczej marnie ze mna bedzie!!!!!!!
> >
> > Bardzo Wam z gory dziekuje i pozdrawiam,
> > Danka
>
>
> Danka!!!! gdyby nie te swieta......a szukac umiesz? (find i wklepujesz
przy
> from swoj nick- bo to Ty przeciez o to pytalas i wyrzuci Ci wszystkie
Twoje
> posty jakie pisalas na grupe- przy dacie 7 grudzien- znajdziesz ten o
dorszu
> po grecku-ufffff.....
>
> WLEPIAM:
>
> ryba po grecku :
>
> wstep taki sam: rybe porcjujemy, solimy, nastepnie w jajku, bulce tartej
,
> po usmazeniu zostawiamy do wystudzenia
>
> Dalej robimy sos:( dla ulatwienia podaje proporcje warzyw)
> np: marchew- 225 gr
> seler - 150 gr
> pietruszka- 75 gr
> cebula- 100gr
> wiesz to jest potrzebne do tego, aby jak wezmiesz piec marchewek- to
> widzisz wzrokowo ile trzeba tej reszty aby smak sosu greckiego byl
> zachowany.
>
> Warzywa ucieramy na duzych oczkach tarki, cebule w kostke. Na patelni
> rozgrzewamy olej podsmazamy warzywa z przyprawami (ziele ang. lisc
laurowy,
> papryka slodka).Gdy warzywa sie zrumienia dodajemy koncentrat pomidorowy,
> razem chwile podsmazamy, nastepnie przekladamy do rondelka , doprawiamy
> sola, cukrem , musztarda ( wszystko do smaku)plus troche wody i powoli
> dusimy do miekkosci.W trakcie duszenia uzupelniamy wode, w fazie koncowej
> wody ma byc tyle aby sos lekko podplywal woda.
> Po ostudzeniu sosu zalewamy nim ostudzona rybe.
>
> Jola
>
>
>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-22 08:38:02
Temat: Re: Ryba po grecku - znowuJola L-L wrote:
> w samej mace wychodzi troche sucha ta rybka- lepiej jej w bulce:))
Hmmmm... moja mama tak od lat robi i zapewniam, ze nigdy rybka sucha nie
wyszla :)
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |