Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Sajgonki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sajgonki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-13 05:37:44

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:aj9a4n$cro$...@n...onet.pl...
>
> >
> > Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
> > sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
> > wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
> > sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z
wietnamskich
> > barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.
>
> Przepis na boskie sajgonki był kiedyś w serwisie Wkn
> http://www.gotowanie.wkl.pl/ , ale mi nie działa dzisiaj :-(
> --


faktycznie, coś zdechło, dam cynk mojemu chłopowi, niech grzebnie.
Przepraszam za padniętą stronę.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-13 05:48:38

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aja608$ppa$...@n...tpi.pl...
>
>
> faktycznie, coś zdechło, dam cynk mojemu chłopowi, niech grzebnie.
> Przepraszam za padniętą stronę.
>
> wkn
>
>

właśnie się dowiedziałam, ze się nasz serwer rozjechał :(

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 12:05:12

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aja6km$rid$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:aja608$ppa$...@n...tpi.pl...
> >
> >
> > faktycznie, coś zdechło, dam cynk mojemu chłopowi, niech grzebnie.
> > Przepraszam za padniętą stronę.
> >
> > wkn
> >
> >
>
> właśnie się dowiedziałam, ze się nasz serwer rozjechał :(
>

Postawić, postawić, postawić!!!!
Bo mię się na te sajgonki już trochę zebrało... Proszę, bo przepisiku
oczywiście nie pamiętam...
Tylko tyle, że mogę jeszcze z tydzień zaczekać, bo na dzisiaj i na jutro mam
już inne plany - polędwiczki wieprzowe nadziewane rokpolem... a potem pod
żaglami w długi weekend to nie będę miała warunków...
Znaczy do przyszłego tygodnia ja mogę na te sajgonki poczekać... :-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 13:30:34

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:ajasle$eif$...@n...onet.pl...
>
> > Postawić, postawić, postawić!!!!
> Bo mię się na te sajgonki już trochę zebrało... Proszę, bo przepisiku
> oczywiście nie pamiętam...
> Tylko tyle, że mogę jeszcze z tydzień zaczekać, bo na dzisiaj i na jutro
mam
> już inne plany - polędwiczki wieprzowe nadziewane rokpolem... a potem pod
> żaglami w długi weekend to nie będę miała warunków...
> Znaczy do przyszłego tygodnia ja mogę na te sajgonki poczekać... :-)
> --

nie,l no za tydzień, to już powinno być ok :)
ale sajgonki wyjdą Ci smaczne, jeśli skorzystasz z przepisu sajgonkowego
zamieszczonego na papierze ryżowym tao-tao.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 14:36:17

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajb1mt$m5c$1@news2.tpi.pl...
>
> nie,l no za tydzień, to już powinno być ok :)
> ale sajgonki wyjdą Ci smaczne, jeśli skorzystasz z przepisu sajgonkowego
> zamieszczonego na papierze ryżowym tao-tao.

hehe... napisałaś to tak jakbyś mnie nie znała zupełnie... ;-) Przecież ja
nigdy nie stosuję się do przepisów - ja szukam w nich inspiracji, a Twój
jest właśnie doskonałą inspiracją.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 14:41:53

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:ajb5gn$4gu$...@n...onet.pl...
>
>
> hehe... napisałaś to tak jakbyś mnie nie znała zupełnie... ;-) Przecież ja
> nigdy nie stosuję się do przepisów - ja szukam w nich inspiracji, a Twój
> jest właśnie doskonałą inspiracją.
> --


och, nawet nie wiesz, jaki ja mam dziś podły humor Asiu :( Nie dość, że
kuśtykam, bo mi coś huknęło w zdrowym kolanie, to jeszcze boli mnie głowa,
jakbym się wczoraj nachlipała ruskiej wódy.
Z tego wszystkeigo nawet nie patrzę, komu odpisuję.
Jak pomyślę, ze cała ferajna za godzinę będzie sobie plotkować na Staróce,
to już w ogóle mnie skręca :(

a co do tych sajgonek to moim zdaniem bardzo dobre są, kiedy w środku
siedzi: własnoręcznie zmielone mięso, pocięta kapusta pekińska, kiełki
sojowe, chińskie grzyby, oczywiście różniaste przyprawy (top już rzecz
gustu) i sos sojowy, może być bambus.
Reszta to eksperymentowanie :) bardzo smaczne zresztą
Ide sobie zrobić sałatkę z kurczaka na pocieszenie i zagryźć panadolem.

wkn ech co za życie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 14:56:17

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajb5t3$qk5$1@news.tpi.pl...
>

> och, nawet nie wiesz, jaki ja mam dziś podły humor Asiu :( Nie dość, że
> kuśtykam, bo mi coś huknęło w zdrowym kolanie, to jeszcze boli mnie głowa,
> jakbym się wczoraj nachlipała ruskiej wódy.

Bardzo Ci współczuję.

> Jak pomyślę, ze cała ferajna za godzinę będzie sobie plotkować na Staróce,
> to już w ogóle mnie skręca :(

Mnie też... Jak jeszcze pomyślę o jednym moim "wspaniałym" dniu wakacji jaki
spędziłam w tym roku w Gdańsku w serwisie opla... Nie mógł być wtedy ten
zlot jak mi samochód naprawiali?

> Ide sobie zrobić sałatkę z kurczaka na pocieszenie i zagryźć panadolem.

A mięso masz z rosołu, czy wędzone? Jak z rosołu to posyp oregano i odsmaż
na oliwie i do tego zrób sobie sałatkę grecką. A mięsko zamaczaj delikatnie
w sosie tzatziki. (w Billi w Wawa na Powsińskiej można dostać importowany z
Grecji sos i prawdziwą grecką owczo-kozią fetę)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 15:22:43

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:ajb6m0$6nh$...@n...onet.pl...
> A mięso masz z rosołu, czy wędzone? Jak z rosołu to posyp oregano i odsmaż
> na oliwie i do tego zrób sobie sałatkę grecką. A mięsko zamaczaj
delikatnie
> w sosie tzatziki. (w Billi w Wawa na Powsińskiej można dostać importowany
z
> Grecji sos i prawdziwą grecką owczo-kozią fetę)
> --


sprytne z tym mięchem z oregano, musze wypróbować
Ja miałam wędzone i zrobiłąm sałatkę z kukurydzą, ryżem gotowanym z curry,
rodzynkami i ananasem +majonez sól i papryka

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto z lodami
Re: wasze poczatki w gotowaniu?:)
Re: Odp: co do USA z POLSKI
Jak zrobić podróbke KFC ale lepsza?:-)
Pieczenie w prodiżu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »