Data: 2006-10-21 20:27:16
Temat: Re: Skaza białkowa. Czy to jest rzeczywiście od białka...?
Od: Kaja <k...@n...ma.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mermaind napisał(a):
> Owszem, są mleka robione z soi (a nie fasoli)
O właśnie! Z soi.
Dostawałam takie mleko w puszkach dla swojej córki (chociaż ona była
tylko na diecie bezglutenowej). Strasznie to mleko niedobre było.
>> Dziwne jest to, że mleko kozy nie powoduje uczulenia i niektórzy kupują
>> dzieciom mleko kozy.
>
> Dziecko nie musi być uczulone na wszystkie białka mleka.
> Niektóre białka mleka koziego są bardzo podobne do tych z mleka krowiego.
> Wtedy prawdopodobieństwo uczulenia się na mleko kozie jest bardzo wysokie.
>
> Moje dzieciaki bez problemów jadły mleko przetworzone (ukwaszone). Reagowały
> na świeże. Alergolog nie polecała nam eksperymentów z mlekiem kozim.
A rodzice dzieci ze skazą mleczną jeździli kiedyś po całej Warszawie i
wykupowali mleko kozie (bo brakło) :-(
--
Kaja
|