Data: 2006-10-21 20:00:45
Temat: Re: Skaza białkowa. Czy to jest rzeczywiście od białka...?
Od: "Mermaind" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kaja" <k...@n...ma.wp.pl> wrote in message
news:ehdcfb$ale$1@inews.gazeta.pl...
> Raczej zmielona fasola, bo uczulenie to jest na białko od mleka.
Owszem, są mleka robione z soi (a nie fasoli), ale Nutramigen do nich nie
należy. Ale o tym już napisano :)
>Dziwne jest to, że mleko kozy nie powoduje uczulenia i niektórzy kupują
>dzieciom mleko kozy.
Dziecko nie musi być uczulone na wszystkie białka mleka.
Niektóre białka mleka koziego są bardzo podobne do tych z mleka krowiego.
Wtedy prawdopodobieństwo uczulenia się na mleko kozie jest bardzo wysokie.
Moje dzieciaki bez problemów jadły mleko przetworzone (ukwaszone). Reagowały
na świeże. Alergolog nie polecała nam eksperymentów z mlekiem kozim.
Pozdrawiam
Jola
|