Data: 2003-06-17 21:12:28
Temat: Re: Smazenie na oleju czy smalcu?
Od: v...@i...pl (Janusz)
Pokaż wszystkie nagłówki
Cz?owiecze ale masz przechlapane.
A ?onie powiedz, ?e sma?ymy na smalcu, bo:
1. du?o lepiej smakuje
2. jest zdrowszy od oleju. Oleje, szczególnie te zwyk?e, zawieraj?
nienasycone kwasy t?uszczowe, które podczas sma?enia ulegaja rozk?adowi,
wydzielaj?c m.in. substancje szkodliwe. Nie dotyczy to oleju z oliwek i
pestek winogron. Ale kogo na to staae.
3. smalec jest ?atwo wch?anialnym t?uszczem zwierz?cym, nie podwy?sza
poziomu cholesterolu.
A poza tym, jak ?oneczka chce ?yae ca?kiem zdrowo, niech je warzywa bez
soli gotowane na parze.
Uk?ony dla kole?anki ma??onki
Janusz
Tomasz wrote:
> Wczoraj, ?ona, omal?e si? ze mn? nie rozwiod?a z powodu faktu ze usma?y?em
> kotlety z karkówki na smalcu.
> Stwierdzi?a ?e tylko na oleju mo?na sma?yae mi?so i nie weOEmie tego do ust.
> W rezultacie kotlety wyrzuci?em psom a ?ona usma?y?a nowe na oleju.
> U mnie w domu rodzinnym wszystko by?o sma?one na s?oninie, olej by? u?ywany
> jedynie do surówek.
> Dalej uwa?am ze to jest s?uszna metoda.
> Na przyk?ad mój s?siad (wielki smakosz) najbardziej wykwintne dania sma?y na
> ?oju ciel?cym.
> Powiedzcie co o tym sadzicie, czy moja ?ona mia?a racje?
-------------------------------
wyslano z http://schudnij.netfirms.com
|