Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Śmietanowiec

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Śmietanowiec

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-04-13 15:58:06

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "Aneta" <a...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

fajne ciasto:)
upiekłam dziś i chyba szybko zniknie
dzięki
Użytkownik "AniaS" <a...@p...com> napisał w wiadomości
news:01bf881d$41eacfc0$3502000a@inzania.szpital.zamo
sc.tpnet.pl...
> Oto pierwszy z serii obiecanych przepisów:
> Śmietanowiec
> 2 szkl. mąki
> 1 szkl. śmietany
> 1 szkl. cukru
> 2 jaja
> 1-2 łyżki oleju
> 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
> dowolne bakalie, owoce sezonowe (nie próbowałam z mrożonymi), zapach -
> jednym słowem dodatki, jakich dusza zapragnie (oczywiście nie wszystkie
> naraz).
> Ubić jajka z cukrem, wlać śmietanę i olej. Dodać mąkę z proszkiem oraz
> ew.dodatki. Piec ok.35 min. w 180C. Ciasto jest wilgotne, długo zachowuje
> świeżość i "samo się zjada", podobnie jak "dziad".
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-04-14 06:36:20

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "Reno" <k...@n...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przymierzam sie do zrobienia drugiego w moim zyciu ciasta (po "dziadzie"
ktory moj tata okreslil jako bardzo dobry piernik) i chce zdac sie na Wasze
opinie ale nurtuje mnie jako laika w sprawach gotowania i pieczenia pytanie
"Czy smietana kwasna czy tez slodka" ?
Reno

Aneta napisał(a) w wiadomości: ...
>fajne ciasto:)
>upiekłam dziś i chyba szybko zniknie
>dzięki
>Użytkownik "AniaS" <a...@p...com> napisał w wiadomości
>news:01bf881d$41eacfc0$3502000a@inzania.szpital.zam
osc.tpnet.pl...
>> Oto pierwszy z serii obiecanych przepisów:
>> Śmietanowiec
>> 2 szkl. mąki
>> 1 szkl. śmietany
>> 1 szkl. cukru
>> 2 jaja
>> 1-2 łyżki oleju
>> 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
>> dowolne bakalie, owoce sezonowe (nie próbowałam z mrożonymi), zapach -
>> jednym słowem dodatki, jakich dusza zapragnie (oczywiście nie wszystkie
>> naraz).
>> Ubić jajka z cukrem, wlać śmietanę i olej. Dodać mąkę z proszkiem oraz
>> ew.dodatki. Piec ok.35 min. w 180C. Ciasto jest wilgotne, długo zachowuje
>> świeżość i "samo się zjada", podobnie jak "dziad".
>>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-14 09:41:53

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "mae" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mnie wlasnie też to nurtuje...
mae


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-14 18:53:29

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "Danka" <j...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora

No i ilu procentowa? ( smietana - to tak ku uscisleniu o czym mowa...)
Danka

Reno <k...@n...onet.pl> schreef in berichtnieuws
E%yJ4.5689$D...@n...tpnet.pl...
> Przymierzam sie do zrobienia drugiego w moim zyciu ciasta (po "dziadzie"
> ktory moj tata okreslil jako bardzo dobry piernik) i chce zdac sie na
Wasze
> opinie ale nurtuje mnie jako laika w sprawach gotowania i pieczenia
pytanie
> "Czy smietana kwasna czy tez slodka" ?
> Reno
>
> Aneta napisał(a) w wiadomości: ...
> >fajne ciasto:)
> >upiekłam dziś i chyba szybko zniknie
> >dzięki
> >Użytkownik "AniaS" <a...@p...com> napisał w wiadomości
> >news:01bf881d$41eacfc0$3502000a@inzania.szpital.zam
osc.tpnet.pl...
> >> Oto pierwszy z serii obiecanych przepisów:
> >> Śmietanowiec
> >> 2 szkl. mąki
> >> 1 szkl. śmietany
> >> 1 szkl. cukru
> >> 2 jaja
> >> 1-2 łyżki oleju
> >> 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
> >> dowolne bakalie, owoce sezonowe (nie próbowałam z mrożonymi), zapach -
> >> jednym słowem dodatki, jakich dusza zapragnie (oczywiście nie wszystkie
> >> naraz).
> >> Ubić jajka z cukrem, wlać śmietanę i olej. Dodać mąkę z proszkiem oraz
> >> ew.dodatki. Piec ok.35 min. w 180C. Ciasto jest wilgotne, długo
zachowuje
> >> świeżość i "samo się zjada", podobnie jak "dziad".
> >>
> >
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-15 07:05:24

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "AniaS" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Ja zawsze używam kwaśnej śmietany, a jeśli chodzi o "procenty"- pełna
dowolność, naprawdę zawsze wychodzi.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-15 21:23:35

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "Danka" <j...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora


AniaS <a...@p...com> schreef in berichtnieuws
01bfa6a8$46afb4e0$3...@i...szpital.zamosc.tp
net.pl...
> Ja zawsze używam kwaśnej śmietany, a jeśli chodzi o "procenty"- pełna
> dowolność, naprawdę zawsze wychodzi.

Hura!!!!!!

Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-16 13:46:29

Temat: Re: Śmietanowiec
Od: "mae" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

A mi nie wyszedł, tzn. jest bardzo niski.
mae


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-20 07:48:43

Temat: Odp: Śmietanowiec
Od: "vinia" <m...@k...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik mae <m...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:
8dcjjm$jok$...@s...atcom.net.pl...
> A mi nie wyszedł, tzn. jest bardzo niski.
> mae

czy otwierales(as) piekarnik w trakcie pieczenia? w przepisie ktory znalaz
lam jest uwaga, by tego nie robic, moze o to chodzi?
pozdrawiam
vinia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

francuski mus czekoladowy ?
Gofry
RE: Szynka wielkanocna
sushi
jak przyrządzić prawdziwe cordon bleu - szukam przepisu ???????

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »