Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!bignews.mediaways.net!news.algonet.se!algonet!news-feed1.eu.conc
ert.net!npeer.kpnqwest.net!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.115.192
.220.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@n...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <01bf881d$41eacfc0$3502000a@inzania.szpital.zamosc.tpnet.pl>
<i8mJ4.3691$DB2.76617@news.tpnet.pl>
<E%yJ4.5689$DB2.117456@news.tpnet.pl>
Subject: Re: Śmietanowiec
Date: Fri, 14 Apr 2000 20:53:29 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Lines: 41
Message-ID: <38f7692d$0$98264@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-goes323.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 955738413 98264 212.92.65.67
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26916
Ukryj nagłówki
No i ilu procentowa? ( smietana - to tak ku uscisleniu o czym mowa...)
Danka
Reno <k...@n...onet.pl> schreef in berichtnieuws
E%yJ4.5689$D...@n...tpnet.pl...
> Przymierzam sie do zrobienia drugiego w moim zyciu ciasta (po "dziadzie"
> ktory moj tata okreslil jako bardzo dobry piernik) i chce zdac sie na
Wasze
> opinie ale nurtuje mnie jako laika w sprawach gotowania i pieczenia
pytanie
> "Czy smietana kwasna czy tez slodka" ?
> Reno
>
> Aneta napisał(a) w wiadomości: ...
> >fajne ciasto:)
> >upiekłam dziś i chyba szybko zniknie
> >dzięki
> >Użytkownik "AniaS" <a...@p...com> napisał w wiadomości
> >news:01bf881d$41eacfc0$3502000a@inzania.szpital.zam
osc.tpnet.pl...
> >> Oto pierwszy z serii obiecanych przepisów:
> >> Śmietanowiec
> >> 2 szkl. mąki
> >> 1 szkl. śmietany
> >> 1 szkl. cukru
> >> 2 jaja
> >> 1-2 łyżki oleju
> >> 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
> >> dowolne bakalie, owoce sezonowe (nie próbowałam z mrożonymi), zapach -
> >> jednym słowem dodatki, jakich dusza zapragnie (oczywiście nie wszystkie
> >> naraz).
> >> Ubić jajka z cukrem, wlać śmietanę i olej. Dodać mąkę z proszkiem oraz
> >> ew.dodatki. Piec ok.35 min. w 180C. Ciasto jest wilgotne, długo
zachowuje
> >> świeżość i "samo się zjada", podobnie jak "dziad".
> >>
> >
> >
>
>
|