Data: 2004-03-31 12:35:16
Temat: Re: Soja.
Od: Karolina Matuszewska <g...@s...am.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 3/31/04 8:18 AM, jangr wrote: :
> Cześć Wam !!!
> Co znalazłem nt soi, podaję ku przestrodze (szczególnie dot. to wegetarian,
> którzy znaleźli w soi główne źródło białka.
Ciekawe, kto to taki. Cięgle te mity o wegetarianach jedzących soję na
wiadra...
> Jak
> wykazały badania przeprowadzone, w 1998 średnia konsumpcja przetworów
> sojowych w Japonii wynosi ok. 7-8 gram, czyli mniej niż dwie łyżeczki od
> herbaty. Podobne badania w Chinach wykazały, że średnie spożycie soi wynosi
> od 0 do 40 gram, czyli nie więcej niż trzy łyżki stołowe.
A teraz powiedz mi, ile wynosi średnie spożycie przetworów sojowych na
dobę w Polsce. Pół kilograma? Kilogram? Pięć kilogramów? Masz jakieś
dane na temat różnicy w spożyciu soi w Polsce a Japonii i Chinach?
Pozdrawiam,
Karola
|