| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-27 18:01:00
Temat: Re: Sos PestoPesto to dodatek do makaronu w proporcji 1 lyzeczka na jednoosobowa
porcje. Goracy, odcedzony makaron nalezy wymieszac z 1 lyzeczka oliwy i
pesto i natychmiast podac. Pesto zawiera duzo czosnku, bazylii, sery
parmezan i romano, i orzeszki piniowe.
Mozna tez usmazyc piersi kurze, czy na grillu, i po przewroceniu na
druga strone posmarowac te piersi pesto jak maslem, przykryc cienkim
plastrem sera, przykryc pokrywka i smazyc minute czy dwie, az ser sie
roztopi. Podac natychmiast, posypac pieprzem na wierzchu.
Magdalena Bassett
"Przemysław Widawski" wrote:
>
> Starczy nawet dla kilku - zależy jaki jntensywnie się używa. Ja
> zielonego na bazylii nie lubię ale czerwone pesto mogę jeść. Lubię w ogóle
> bazylię ale akurat nie w pesto.
> Gotowy makaron mieszam z pesto i to wszystko. Można chyba jeszcze
> posypać parmezanem.
>
> Użytkownik "Jerry" <h...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:8vu1ka$9mp$1@news.tpi.pl...
> > Witam Wszystkich!
> > Mam maly problem.
> > W wakacje bylem na wycieczce we Wloszech i przywiozlem
> > z tamtad maly sloiczek (chyba 150g) zielonego sosu pesto.
> > Przepis, i owszem jest, ale italiano
> > Moze ktos wie co z tym zrobic, (wiem ze to do makaronu) bede wdzieczny.
> > Czy to wogole starczy na dwie osoby?
> > Z gory dziekuje!
> >
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-27 18:35:51
Temat: Re: Sos Pesto******Dzieki za bardzo szybka odpowiedz !*******
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3A22A15B.9181443F@west.net...
> Pesto to dodatek do makaronu w proporcji 1 lyzeczka na jednoosobowa
> porcje. Goracy, odcedzony makaron nalezy wymieszac z 1 lyzeczka oliwy i
> pesto i natychmiast podac. Pesto zawiera duzo czosnku, bazylii, sery
> parmezan i romano, i orzeszki piniowe.
> Mozna tez usmazyc piersi kurze, czy na grillu, i po przewroceniu na
> druga strone posmarowac te piersi pesto jak maslem, przykryc cienkim
> plastrem sera, przykryc pokrywka i smazyc minute czy dwie, az ser sie
> roztopi. Podac natychmiast, posypac pieprzem na wierzchu.
> Magdalena Bassett
>
> "Przemysław Widawski" wrote:
> >
> > Starczy nawet dla kilku - zależy jaki jntensywnie się używa. Ja
> > zielonego na bazylii nie lubię ale czerwone pesto mogę jeść. Lubię w
ogóle
> > bazylię ale akurat nie w pesto.
> > Gotowy makaron mieszam z pesto i to wszystko. Można chyba jeszcze
> > posypać parmezanem.
> >
> > Użytkownik "Jerry" <h...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:8vu1ka$9mp$1@news.tpi.pl...
> > > Witam Wszystkich!
> > > Mam maly problem.
> > > W wakacje bylem na wycieczce we Wloszech i przywiozlem
> > > z tamtad maly sloiczek (chyba 150g) zielonego sosu pesto.
> > > Przepis, i owszem jest, ale italiano
> > > Moze ktos wie co z tym zrobic, (wiem ze to do makaronu) bede
wdzieczny.
> > > Czy to wogole starczy na dwie osoby?
> > > Z gory dziekuje!
> > >
> > >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |