| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-25 12:09:29
Temat: Skrzydelka pikantne Skrzydelka pikantne:
50 dkg skrzydelek z kurczaka
sol, pieprz
ok 175 g platkow kukurydzianych
3 jajka
ok. 1 kg tluszczu do glebokiego smazenia
Skrzydelka oplukac, osuszyc, zlamac w grubszym stawie, przekroic obok.
Napelnic platkami kukurydzianymi plastikowa torebke, lekko
rozwalkowac,kruszac platki.
Roztrzepac na talerzyku jajko. Rozgrzac tluszcz do glebokiego smazenia
we frytkownicy lub garnku.
Oproszyc skrzydelka sola i pieprzem. najpierw obtoczyc w jajku, potem w
platkach. Smazyc w goracym oleju 7-9 min. az beda chrupkie i
zlocistobrazowe.Wykladac na pergamin serwetki aby obciekly z tluszczu.
Ozdobic pietruszka. Podawac z dowolnym sosem do potraw z grilla.
Wychodzi z tego 8 porcji( to jest rzecz wzgledna- zalezna od apetytu:))
Pozdrowienia Jola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |