« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-11 13:38:14
Temat: Sos beszamelowyCzy ktos moze podac mi przepis na dobry Sos beszamelowy?
--
Tomasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-11 13:55:36
Temat: Re: Sos beszamelowy"Tomasz" <t...@p...onet.pl> wrote in message
news:c2pq9c$85k$1@news.onet.pl...
> Czy ktos moze podac mi przepis na dobry Sos beszamelowy?
http://glinki.com/?l=hIiO
http://glinki.com/?l=JDDk
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 16:34:54
Temat: Re: Sos beszamelowyUżytkownik Tomasz napisał:
> Czy ktos moze podac mi przepis na dobry Sos beszamelowy?
>
> --
> Tomasz
>
>
ja ostanio robiłam według przepisu jaki jest podany na opakowaniu
lasagne i wyszedł dobry wyglądał jak serek i smakował też w porządku
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 16:53:20
Temat: Re: Sos beszamelowyojola <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał(a):
> Użytkownik Tomasz napisał:
> > Czy ktos moze podac mi przepis na dobry Sos beszamelowy?
> ja ostanio robiłam według przepisu jaki jest podany na opakowaniu
> lasagne i wyszedł dobry wyglądał jak serek i smakował też w porządku
Bardzo fajny ten przepis. Podoba mi się.
;-))))))))))))))
pozdr. Jerzy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 16:54:59
Temat: Re: Sos beszamelowy
Użytkownik "Jerzy Nowak" <w...@N...gazeta.pl> napisał > > ja
ostanio robiłam według przepisu jaki jest podany na opakowaniu
> > lasagne i wyszedł dobry wyglądał jak serek i smakował też w porządku
>
> Bardzo fajny ten przepis. Podoba mi się.
> ;-))))))))))))))
Wlasnie o taki przepis mi chodzilo, nareszcie wiem jak zrobic beszamel.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 17:25:41
Temat: Re: Sos beszamelowyUżytkownik Tomasz napisał:
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <w...@N...gazeta.pl> napisał > > ja
> ostanio robiłam według przepisu jaki jest podany na opakowaniu
>
>>>lasagne i wyszedł dobry wyglądał jak serek i smakował też w porządku
>>
>>Bardzo fajny ten przepis. Podoba mi się.
>>;-))))))))))))))
>
> Wlasnie o taki przepis mi chodzilo, nareszcie wiem jak zrobic beszamel.
>
>
oto on ten z pudełka lasagne :
0,5 litra mleka
2 łyeczki mąki
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki margaryny
150 g twardego sera żółtego
sos należy gotować przez 2 minuty i odstawić do zgęstnienia.
myślę że można go modyfikować ..według uznania ..jak kto lubi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 19:35:52
Temat: Re: Sos beszamelowyIn <c2q7ei$2p7$1@inews.gazeta.pl> ojola wrote:
> Użytkownik Tomasz napisał:
>> Użytkownik "Jerzy Nowak" <w...@N...gazeta.pl> napisał > >
>> ja ostanio robiłam według przepisu jaki jest podany na opakowaniu
>>>>lasagne i wyszedł dobry wyglądał jak serek i smakował też w porządku
>>>
>>>Bardzo fajny ten przepis. Podoba mi się.
>>>;-))))))))))))))
>>
>> Wlasnie o taki przepis mi chodzilo, nareszcie wiem jak zrobic
>> beszamel.
> oto on ten z pudełka lasagne :
> 0,5 litra mleka
> 2 łyeczki mąki
> 1 łyżeczka soli
> 3 łyżeczki margaryny
> 150 g twardego sera żółtego
> sos należy gotować przez 2 minuty i odstawić do zgęstnienia.
> myślę że można go modyfikować ..według uznania ..jak kto lubi
No, można pewnie i tak. Tylko pan Béchamelle w grobie się przewraca.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 22:20:32
Temat: Re: Sos beszamelowyLe jeudi 11 mars 2004 ŕ 20:35:52, Wladyslaw Los a écrit :
>> oto on ten z pudełka lasagne :
>> 0,5 litra mleka
>> 2 łyeczki mąki
>> 1 łyżeczka soli
>> 3 łyżeczki margaryny
>> 150 g twardego sera żółtego
>> sos należy gotować przez 2 minuty i odstawić do zgęstnienia.
>> myślę że można go modyfikować ..według uznania ..jak kto lubi
> No, można pewnie i tak. Tylko pan Béchamelle w grobie się przewraca.
Dlaczego ?
To przecież nie beszamel tylko paćka z mleka zagęszczonego mąką.
Wzbogaconego margaryną.
Howgh.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 23:11:41
Temat: Re: Sos beszamelowy"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:125848904.20040311232032@yahoo.com...
> To przecież nie beszamel tylko paćka z mleka zagęszczonego mąką.
> Wzbogaconego margaryną.
A mnie się podoba uwaga "wyglądał jak serek". :-)))
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-11 23:21:41
Temat: Re: Sos beszamelowyLe vendredi 12 mars 2004 ŕ 00:11:41, Hanna Burdon a écrit :
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> news:125848904.20040311232032@yahoo.com...
>> To przecież nie beszamel tylko paćka z mleka zagęszczonego mąką.
>> Wzbogaconego margaryną.
> A mnie się podoba uwaga "wyglądał jak serek". :-)))
Mi tez, ale skupilam sie na przepisie ;-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |