Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szparagi ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szparagi ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-12 12:40:39

Temat: Szparagi ?
Od: "Ula Kadzik" <u...@d...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Może ma ktoś sprawdzony przepis na szparagi i podzieli się przepisem, jak je
się obiera i przyrządza.

Z góry dziękuje za przepisy..
Pozdrawiam Ula.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-12 13:21:43

Temat: Re: Szparagi ?
Od: "Monique" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ula Kadzik" <u...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:b9o4p5$cee$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Może ma ktoś sprawdzony przepis na szparagi i podzieli się przepisem, jak
je
> się obiera i przyrządza.

Google Twoim przyjacielem;-)

http://www.google.pl/groups?hl=pl&lr=lang_pl&ie=UTF-
8&oe=UTF-8&threadm=b73bj
f%24qdd%2405%241%40news.t-online.com&rnum=5&prev=/gr
oups%3Fq%3Dszparagi%2Bgr
oup:pl.rec.kuchnia%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26ie%3DU
TF-8%26oe%3DUTF-8%26scor
ing%3Dd%26selm%3Db73bjf%2524qdd%252405%25241%2540new
s.t-online.com%26rnum%3D
5

Link się pewnie "połamie" więc trzeba go posklejać

Pozdr.
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 14:31:04

Temat: Re: Szparagi ?
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ula Kadzik wrote:
>
> Może ma ktoś sprawdzony przepis na szparagi i podzieli się przepisem, jak je
> się obiera i przyrządza.
>
> Z góry dziękuje za przepisy..
> Pozdrawiam Ula.

http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3150
polecam tez archiwum grupy.

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 15:33:03

Temat: Re: Szparagi ?
Od: "Agata N." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monique" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b9o745$t2u$1@news.onet.pl...
>
> Google Twoim przyjacielem;-)
>
>
http://www.google.pl/groups?hl=pl&lr=lang_pl&ie=UTF-
8&oe=UTF-8&threadm=b73bj
>
f%24qdd%2405%241%40news.t-online.com&rnum=5&prev=/gr
oups%3Fq%3Dszparagi%2Bgr
>
oup:pl.rec.kuchnia%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26ie%3DU
TF-8%26oe%3DUTF-8%26scor
>
ing%3Dd%26selm%3Db73bjf%2524qdd%252405%25241%2540new
s.t-online.com%26rnum%3D

Witam, ja trochę OT ale nie do konca. Poskarzyc sie chcialam. Lubie Was
podgladac, czasem wtrace slowko lub dwa. Ale ostatnio zapanowala/panoszy
sie/ moda na wklejanie linkow zamiast odpowiedzi... A wiecie jak przykro sie
robi szaremu modemowcowi w takiej sytuacji? Widzi jakis smakowity temat,
zaczyna ostawac slinotoku, szykuje sie na przepis - a tu co? piec linijek
linka. I musi sie obejsc smakiem... Bo nie sposon co chwila wlaic w googla,
sciagac kazda rzecz, jak sie ma zwykly, smutny modem :-((( Czy to
dyskryminacja?
Pozdrawiam w nadziei na zrozumienie, Agata i Modem (głodni).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 20:27:59

Temat: Re: Szparagi ?
Od: "Monique" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata N." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b9oete$opt$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ale ostatnio zapanowala/panoszy
> sie/ moda na wklejanie linkow zamiast odpowiedzi... A wiecie jak przykro
sie
> robi szaremu modemowcowi w takiej sytuacji? Widzi jakis smakowity temat,
> zaczyna ostawac slinotoku, szykuje sie na przepis - a tu co? piec linijek
> linka. I musi sie obejsc smakiem...
Wiesz co, ja do niedawna też byłam modemowiec i mówiąc szczerze wolałam
najpierw w google wrzucić szukane hasło i dopiero jak tam nic nie znalazłam
ciekawego to pytałam na grupie...
Na temat szparagów było kilka postów w przeciągu kilkunastu ostatnich dni,
PatryCCCja podawała chyba ze dwa razy zrobiony przez siebie miks wypowiedzi
na temat szparagów (taki dłuuugaśny - dlatego nie chciałam go wklejać tylko
podałam link)...

Pozdrawiam
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 23:32:13

Temat: Re: Szparagi ?
Od: "JurekA" <jurdag@....o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agata N. wrote:
/cut/

Grupa sklada sie z okreslonej ilosci grupowiczek/grupowiczow piszacych.
Ci - posiadaja mimo wszystko jednak ograniczoną wiedze. Ta wiedza sie
wszyscy dziela, ale ile mozna powtarzac? Jedynym ratunkiem jest doplyw
"świeżej krwi", przepisow nowych grupowiczow - do czego zapraszam
serdecznie :)


J ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-13 10:46:50

Temat: Odp: Szparagi ?
Od: "Ewa" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Polecam Poradnik domowy - numer czerwcowy. Jest tam przepis na zupę-krem i
wiele wyjaśnień. Po prostu super!!!!




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-13 16:51:31

Temat: Re: Szparagi ?
Od: "Agata N." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "JurekA" <jurdag@....o2.pl> napisał w wiadomości
news:b9pasq$1qk$1@news.onet.pl...
>
> Grupa sklada sie z okreslonej ilosci grupowiczek/grupowiczow piszacych.
> Ci - posiadaja mimo wszystko jednak ograniczoną wiedze. Ta wiedza sie
> wszyscy dziela, ale ile mozna powtarzac? Jedynym ratunkiem jest doplyw
> "świeżej krwi", przepisow nowych grupowiczow - do czego zapraszam
> serdecznie :)
>
Hmm, moze i tak. Kazdy ma "swoja racje". No to napisze Wam jutro moj nowy
pomysl na zapiekanke szwajcarsko-moja wlasna. Bo dzis juz nie zdaze...
Pozdrawiam, Agata alias "swieza krew".


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-13 16:56:15

Temat: Re: Szparagi ?
Od: "JurekA" <jurdag@....o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agata N. wrote:
> Hmm, moze i tak. Kazdy ma "swoja racje". No to napisze Wam jutro moj
> nowy pomysl na zapiekanke szwajcarsko-moja wlasna. Bo dzis juz nie
> zdaze... Pozdrawiam, Agata alias "swieza krew".

Juz sie glodny robie :)

J ;-)

ps. na zapiekanke znaczy sie ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-29 02:10:03

Temat: Re: Szparagi ?
Od: Zbyszek <m...@z...com> szukaj wiadomości tego autora

JurekA wrote:
> Agata N. wrote:
>
>>Hmm, moze i tak. Kazdy ma "swoja racje". No to napisze Wam jutro moj
>>nowy pomysl na zapiekanke szwajcarsko-moja wlasna. Bo dzis juz nie
>>zdaze... Pozdrawiam, Agata alias "swieza krew".
>
>
> Juz sie glodny robie :)
>
> J ;-)
>
> ps. na zapiekanke znaczy sie ;-)

Wiec ad rem, czyli - ad szparagam ;-) ...

ja plucze je, odlamuje twarde konce i -- albo do posolonego wrzatku na
doslownie kilka minut, i na stol polane maslem; albo, co specjalnie
polecam, posmarowane dobra oliwa wrzucam na grill tez na chwile. Zeby
mi nie powpadaly przez kratki - spinam je patyczkami w takie "tratwy" po
5-6 sztuk. Juz na polmisku - aplikuje gruba sol i pieprz prosto z
mlynka. Dlamnie nie ma lepszej, delikatniejszej jarzyny do grillowanej
ryby... Jesli zechcesz, wysle Ci fotke prosto z rusztu...


Pozdr., Zb.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[P] ;-) gulasz "na-winie", czyli "oczyszczanie" zamrazarki ;-)
losos pod pierzynka
pytanie o śniadanie
Police Forensic and Eliminating software................ ..Download Now zzzzszzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzazzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzz [70/2]
tahini - gdzie w warszawie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »