Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia losos pod pierzynka

Grupy

Szukaj w grupach

 

losos pod pierzynka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-12 10:02:48

Temat: losos pod pierzynka
Od: "hipolita" <h...@s...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

czesc
Moze ten przepis uznacie za banalny ...ale w sobote wykonalam te potrawe i
naprawde polecam :).
Duzo czasu nie zajmuje a efekty sa ...calkiem calkiem...

2 filety z lososia
2/3 szklanki majonezu
1/3 szklanki musztardy
1 cebula

Filety nalezy obedrzec z ewentualnej skory (te ktore kupilam tego
wymagaly).
Nastepnie wymieszac majonez z musztarda (jak ktos lubi mozna dodac lyzeczke
chrzanu).
Na poporcjowane filety poukladac pokrojona w krazki cebulke, a na to polozyc
wymieszany majonez z musztarda
Zapiekac na blaszce na folii aluminiowej w nagrzanym piekarniku okolo 15
minut.
Palce lizac z frytkami lub mlodymi ziemniakami z koperkiem. Surowka
oczywiscie mile widziana (np z bialej kapusty).
Mysle ze inna ryba morska tez sie pod pierzynke nadaje, ale nie probowalam
....
Mozna tez zmniejszyc ilosc musztardy na rzecz majonezu jesli ktos woli
lagodniejszy smak ...

Hipolita



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-12 11:48:01

Temat: Odp: losos pod pierzynka
Od: "*madzik*" <b...@b...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik hipolita <h...@s...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b9nrg9$r9a$...@f...man.torun.pl...
> czesc
> Moze ten przepis uznacie za banalny ...ale w sobote wykonalam te
potrawe i
> naprawde polecam :).
> Duzo czasu nie zajmuje a efekty sa ...calkiem calkiem...
> Mysle ze inna ryba morska tez sie pod pierzynke nadaje, ale nie
probowalam

Hipolitko, z nieba mi spadlas z tym przepisem!.

Mam tylko lamerskie pytanie: czy dorsz sie sprawdzi w tym przepisie?
:-)

--
***cieplutko pozdrawia Magda***
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl/
Archiwum: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
Strona grupy i FAQ: http://www.kuchenna.host.sk/


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 11:57:43

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "hipolita" <h...@s...wp.pl> napisał w wiadomości
news:b9nrg9$r9a$1@flis.man.torun.pl...
> 2 filety z lososia
> 2/3 szklanki majonezu
> 1/3 szklanki musztardy
> 1 cebula

A oprocz tego to zadnej soli, pieprzu czy czegos tam? Rozmarynu albo
tymianku tez nie?

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 12:15:28

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "hipolita" <h...@s...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:
> A oprocz tego to zadnej soli, pieprzu czy czegos tam? Rozmarynu albo
> tymianku tez nie?
>
> Kruszyna

Ano najdziwniejsze ze nie.
Tez sie zastanawialam, ale mi smakuje wysmienicie taka "bezprzyprawowa"
wersja.
Aczkolwiek mysle ze usprawnic przepis zawsze mozna :).
W razie co daj prosze znac jesli beda pozytywne efekty i zdecydujesz sie
poeksperymentowac!
H.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 12:26:05

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "hipolita" <h...@s...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

*madzik* wrote:

> Mam tylko lamerskie pytanie: czy dorsz sie sprawdzi w tym przepisie?
> :-)
>
> --
> ***cieplutko pozdrawia Magda***
> Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl/
> Archiwum: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
> Strona grupy i FAQ: http://www.kuchenna.host.sk/

Hmmm , jak juz wspomnialam robilam tylko lososia,
ale mysle ze z dorszem tez powinno sie udac...
Ja bym sprobowala:)), zwlaszcza jesli to akonto akcji "oczyszczania
zamrazarki"

H.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 12:54:38

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "hipolita" <h...@s...wp.pl> napisał w wiadomości
news:b9o391$ann$1@flis.man.torun.pl...
> Ano najdziwniejsze ze nie.
> Tez sie zastanawialam, ale mi smakuje wysmienicie taka "bezprzyprawowa"
> wersja.
> Aczkolwiek mysle ze usprawnic przepis zawsze mozna :).
> W razie co daj prosze znac jesli beda pozytywne efekty i zdecydujesz sie
> poeksperymentowac!

O, zdecyduje sie na pewno, tylko ze pewnie wyprobuje opcje 'dorszowa'. Smak
inny, ale w sumie tez ryba :) Losos w moje okolicy albo tani i podly w
smaku, albo dobry, ale za to skandalicznie drogi ;) No, zobaczymy,
zobaczymy. A powiedz jeszcze, bo moze nie zauwazylam: przykrywasz te rybke?
Zawijasz w folie czy po prostu kladziesz na folii bez przykrycia?

Kruszyna
o ochota na rybke
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 22:00:16

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


poukladac pokrojona w krazki cebulke, a na to polozyc
> wymieszany majonez z musztarda

Słuchaj, co dzieje się z majonezem w piekarniku? Bo ja nigdy nie próbowałam
tak robić...

dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 22:46:06

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:b9o1l2$cla$2@inews.gazeta.pl,
*madzik* <b...@b...op.pl> a écrit:

> Hipolitko, z nieba mi spadlas z tym przepisem!.
>
> Mam tylko lamerskie pytanie: czy dorsz sie sprawdzi w tym przepisie?
> :-)

Przepraszam, ja bym dorsza nie probowala, za "chudy". Dorsze zapiekane w
papilotach (nawet w czystym masle & smietanie) nie wychodza.
Mozesz sprobowac karpia, jesiotra... ale dorsza odradzam... usmaz toto w
panierce albo zrob ceviche :-)

Ewcia rybolubna

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 22:48:35

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:b9o391$ann$1@flis.man.torun.pl,
hipolita <h...@s...wp.pl> a écrit:
> Kruszynka wrote:
>> A oprocz tego to zadnej soli, pieprzu czy czegos tam? Rozmarynu albo
>> tymianku tez nie?
>>
>> Kruszyna
>
> Ano najdziwniejsze ze nie.

Hihi, musztarda jest przeciez goryczyca (z odrobina octu :-) czyli niby
zielem, albo "ziarnem ziela"

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-13 06:52:17

Temat: Re: losos pod pierzynka
Od: "hipolita" <h...@s...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:
> A powiedz jeszcze, bo moze nie
> zauwazylam: przykrywasz te rybke? Zawijasz w folie czy po prostu
> kladziesz na folii bez przykrycia?
>
> Kruszyna
> o ochota na rybke

Klade na folii bez przykrycia. mieszanka majonezowo-musztarda zapieka sie na
skorupke.
Trzeba tylko pilnowac zeby zbytnio sie nei przyrumienila.
H.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pytanie o śniadanie
Police Forensic and Eliminating software................ ..Download Now zzzzszzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzazzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzz [70/2]
tahini - gdzie w warszawie?
prosty spocob na ryz [p]
[OT] W jaki sposob usuwacie kamien z zelazka?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »