| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-12 10:02:48
Temat: losos pod pierzynkaczesc
Moze ten przepis uznacie za banalny ...ale w sobote wykonalam te potrawe i
naprawde polecam :).
Duzo czasu nie zajmuje a efekty sa ...calkiem calkiem...
2 filety z lososia
2/3 szklanki majonezu
1/3 szklanki musztardy
1 cebula
Filety nalezy obedrzec z ewentualnej skory (te ktore kupilam tego
wymagaly).
Nastepnie wymieszac majonez z musztarda (jak ktos lubi mozna dodac lyzeczke
chrzanu).
Na poporcjowane filety poukladac pokrojona w krazki cebulke, a na to polozyc
wymieszany majonez z musztarda
Zapiekac na blaszce na folii aluminiowej w nagrzanym piekarniku okolo 15
minut.
Palce lizac z frytkami lub mlodymi ziemniakami z koperkiem. Surowka
oczywiscie mile widziana (np z bialej kapusty).
Mysle ze inna ryba morska tez sie pod pierzynke nadaje, ale nie probowalam
....
Mozna tez zmniejszyc ilosc musztardy na rzecz majonezu jesli ktos woli
lagodniejszy smak ...
Hipolita
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-12 11:48:01
Temat: Odp: losos pod pierzynkaUżytkownik hipolita <h...@s...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b9nrg9$r9a$...@f...man.torun.pl...
> czesc
> Moze ten przepis uznacie za banalny ...ale w sobote wykonalam te
potrawe i
> naprawde polecam :).
> Duzo czasu nie zajmuje a efekty sa ...calkiem calkiem...
> Mysle ze inna ryba morska tez sie pod pierzynke nadaje, ale nie
probowalam
Hipolitko, z nieba mi spadlas z tym przepisem!.
Mam tylko lamerskie pytanie: czy dorsz sie sprawdzi w tym przepisie?
:-)
--
***cieplutko pozdrawia Magda***
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl/
Archiwum: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
Strona grupy i FAQ: http://www.kuchenna.host.sk/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 11:57:43
Temat: Re: losos pod pierzynkaUżytkownik "hipolita" <h...@s...wp.pl> napisał w wiadomości
news:b9nrg9$r9a$1@flis.man.torun.pl...
> 2 filety z lososia
> 2/3 szklanki majonezu
> 1/3 szklanki musztardy
> 1 cebula
A oprocz tego to zadnej soli, pieprzu czy czegos tam? Rozmarynu albo
tymianku tez nie?
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 12:15:28
Temat: Re: losos pod pierzynkaKruszynka wrote:
> A oprocz tego to zadnej soli, pieprzu czy czegos tam? Rozmarynu albo
> tymianku tez nie?
>
> Kruszyna
Ano najdziwniejsze ze nie.
Tez sie zastanawialam, ale mi smakuje wysmienicie taka "bezprzyprawowa"
wersja.
Aczkolwiek mysle ze usprawnic przepis zawsze mozna :).
W razie co daj prosze znac jesli beda pozytywne efekty i zdecydujesz sie
poeksperymentowac!
H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 12:26:05
Temat: Re: losos pod pierzynka*madzik* wrote:
> Mam tylko lamerskie pytanie: czy dorsz sie sprawdzi w tym przepisie?
> :-)
>
> --
> ***cieplutko pozdrawia Magda***
> Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl/
> Archiwum: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
> Strona grupy i FAQ: http://www.kuchenna.host.sk/
Hmmm , jak juz wspomnialam robilam tylko lososia,
ale mysle ze z dorszem tez powinno sie udac...
Ja bym sprobowala:)), zwlaszcza jesli to akonto akcji "oczyszczania
zamrazarki"
H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 12:54:38
Temat: Re: losos pod pierzynkaUżytkownik "hipolita" <h...@s...wp.pl> napisał w wiadomości
news:b9o391$ann$1@flis.man.torun.pl...
> Ano najdziwniejsze ze nie.
> Tez sie zastanawialam, ale mi smakuje wysmienicie taka "bezprzyprawowa"
> wersja.
> Aczkolwiek mysle ze usprawnic przepis zawsze mozna :).
> W razie co daj prosze znac jesli beda pozytywne efekty i zdecydujesz sie
> poeksperymentowac!
O, zdecyduje sie na pewno, tylko ze pewnie wyprobuje opcje 'dorszowa'. Smak
inny, ale w sumie tez ryba :) Losos w moje okolicy albo tani i podly w
smaku, albo dobry, ale za to skandalicznie drogi ;) No, zobaczymy,
zobaczymy. A powiedz jeszcze, bo moze nie zauwazylam: przykrywasz te rybke?
Zawijasz w folie czy po prostu kladziesz na folii bez przykrycia?
Kruszyna
o ochota na rybke
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 22:00:16
Temat: Re: losos pod pierzynka
poukladac pokrojona w krazki cebulke, a na to polozyc
> wymieszany majonez z musztarda
Słuchaj, co dzieje się z majonezem w piekarniku? Bo ja nigdy nie próbowałam
tak robić...
dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 22:46:06
Temat: Re: losos pod pierzynkaDans la news:b9o1l2$cla$2@inews.gazeta.pl,
*madzik* <b...@b...op.pl> a écrit:
> Hipolitko, z nieba mi spadlas z tym przepisem!.
>
> Mam tylko lamerskie pytanie: czy dorsz sie sprawdzi w tym przepisie?
> :-)
Przepraszam, ja bym dorsza nie probowala, za "chudy". Dorsze zapiekane w
papilotach (nawet w czystym masle & smietanie) nie wychodza.
Mozesz sprobowac karpia, jesiotra... ale dorsza odradzam... usmaz toto w
panierce albo zrob ceviche :-)
Ewcia rybolubna
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-12 22:48:35
Temat: Re: losos pod pierzynkaDans la news:b9o391$ann$1@flis.man.torun.pl,
hipolita <h...@s...wp.pl> a écrit:
> Kruszynka wrote:
>> A oprocz tego to zadnej soli, pieprzu czy czegos tam? Rozmarynu albo
>> tymianku tez nie?
>>
>> Kruszyna
>
> Ano najdziwniejsze ze nie.
Hihi, musztarda jest przeciez goryczyca (z odrobina octu :-) czyli niby
zielem, albo "ziarnem ziela"
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-13 06:52:17
Temat: Re: losos pod pierzynkaKruszynka wrote:
> A powiedz jeszcze, bo moze nie
> zauwazylam: przykrywasz te rybke? Zawijasz w folie czy po prostu
> kladziesz na folii bez przykrycia?
>
> Kruszyna
> o ochota na rybke
Klade na folii bez przykrycia. mieszanka majonezowo-musztarda zapieka sie na
skorupke.
Trzeba tylko pilnowac zeby zbytnio sie nei przyrumienila.
H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |