« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-05-19 14:47:56
Temat: Temperatura pieczeniJaką temperaturę wewnętrzną powinna mieć pieczeń z ok. kilograma mięsa (tzw.
polędwica cygańska)?
Pozdrawiam. A.M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-05-19 15:44:45
Temat: Re: Temperatura pieczeni
Użytkownik "Andrzej M" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f2n2oc$o2l$1@atena.e-wro.net...
> Jaką temperaturę wewnętrzną powinna mieć pieczeń z ok. kilograma mięsa
> (tzw.
Ten temat był 5 lat temu
Władziu Łoś wsadzał końcówkę i badał... 90 stopni
czasu nie pomnę
dzika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-05-20 20:55:03
Temat: Re: Temperatura pieczeni
| Ten temat był 5 lat temu
| Władziu Łoś wsadzał końcówkę i badał... 90 stopni
| czasu nie pomnę
|
| dzika
|
hey,
jeśli polędwicę cygańską (czym kolwiek jest) będziesz robił z polędwicy wołowej to
90st. zdecydowanie za dużo!
Jeśli ma być miekka to max 70! Ja preferuje miekką i różową - czyli 68 st. ale jeśli
będzie to udziec to 90 też w sumie za dużo!
Ważne aby ją na samym początku dobrze opiec lub obsmażyć aby zamknąć w środku całą
soczystość.
--
pozdrawiam,
Romer
http://food.technology.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-05-20 23:14:09
Temat: Re: Temperatura pieczeniDziękuję za odpowiedzi. Zrobiłem to danie wczoraj i piekłem 1 godz. w 200 i
jeszcze 1 w 150 stopniach w rękawie foliowym. Temp. w środku mięsa osiągnęła
92 st. Gościom smakowało ale na drugi raz zgodnie z radą spróbuję w niższej
temp.
Pozdrawiam. Atu link do obrazka tego kawałka wołowiny nazywanego polędwicą
cygańską.
http://www.kreglewscy.pl/oferta.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-05-21 21:37:00
Temat: Re: Temperatura pieczeni| Pozdrawiam. Atu link do obrazka tego kawałka wołowiny nazywanego polędwic?
| cygańsk?.
| http://www.kreglewscy.pl/oferta.htm
|
|
hey,
i tak się zastanawiam co to ......
wygląda mi na "udawaną" polędwicę wyciętą z ładnego, dużego kawałka udźca.
Jak byś robił z tego kawałka to max 65 st. http://www.kreglewscy.pl/fot/kark.jpg
ale tak jak przygotowałeś tę cygańską http://www.kreglewscy.pl/fot/poledwica_cyg.jpg
to jest ok, jak byś dał 65 st to byś ją musiał żuć! ale następnym razem 80 i powinno
być dobrze
--
pozdrawiam,
Romer
http://food.technology.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |