| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-30 10:32:15
Temat: Temperatura piekarnika + lososWitam
Mam pytanko...w jakiej temperaturze piec lososia w piekarniku, czy uzywac do
tego np: Termoobiegu ???
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-30 11:18:12
Temat: Re: Temperatura piekarnika + lososDnia Sun, 30 Jan 2005 11:32:15 +0100, Waćpanna lub Waćpan *news.tpi.pl*, w
wiadomości news:<news:ctidbb$pr4$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Mam pytanko...w jakiej temperaturze piec lososia w piekarniku, czy uzywac do
> tego np: Termoobiegu ???
Ja piekę w 175stopniach, piekarnik elektryczny, termoobieg, łosoś jest w
folii.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-30 13:25:31
Temat: Re: Temperatura piekarnika + lososWitaj,
"Łosia" wkładam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i piekę jakieś
20 minut
(jeżeli chodzi o dzwonka) bez folii.
Staram się go nie wysuszyć.
Pozdrawiam,
Przemek
"cateringowiec"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-30 18:25:39
Temat: Re: Temperatura piekarnika + losos
Użytkownik "news.tpi.pl" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ctidbb$pr4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Mam pytanko...w jakiej temperaturze piec lososia w piekarniku, czy uzywac
do
> tego np: Termoobiegu ???
> Pozdrawiam
Wczoraj moja Tereska traktowała swoją (i gościa) część łososia w dzwonkach
termobiegiem przy 200°C przez 25 minut, z tego pierwsze 15 minut z dodatkiem
grilla.
Ja za to traktowałem swoją ogonową część łososia parą o temperaturze 100°C w
parowarze przez 20 minut.
Bez żadnej folii, podkładek, wkładek roślinnych do wnętrza i przypraw.
Według mnie, mój łosoś był lepszy, aromatyczny i niewytopiony, niewysuszony.
Pozdrowienia!
Tadeusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 08:33:54
Temat: Re: Temperatura piekarnika + lososCześć dinio
Sun, 30 Jan 2005 14:25:31 +0100 napisałeś:
> Witaj,
> "Łosia" wkładam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i piekę jakieś
> 20 minut
> (jeżeli chodzi o dzwonka) bez folii.
> Staram się go nie wysuszyć.
tak wlasnie. a plasterek masla na wierzchu skutecznie zapobiega wyschnieciu.
--
Laik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 08:54:19
Temat: Re: Temperatura piekarnika + lososTak nie próbowałem, ale ja mam na myśli takie pieczenie na granicy surowej
ryby a upieczonej.
Mięso jest jeszcze różowe.
Pozdrawiam,
P
Użytkownik "Laik" <e...@m...pl.wywal.to> napisał w wiadomości
news:jdls51acxdm$.dlg@mikrosoft.kom...
> Cześć dinio
> Sun, 30 Jan 2005 14:25:31 +0100 napisałeś:
>
>> Witaj,
>> "Łosia" wkładam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i piekę
>> jakieś
>> 20 minut
>> (jeżeli chodzi o dzwonka) bez folii.
>> Staram się go nie wysuszyć.
>
> tak wlasnie. a plasterek masla na wierzchu skutecznie zapobiega
> wyschnieciu.
>
> --
> Laik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |