Data: 2004-11-16 15:29:42
Temat: Re: Test wytrzymałości złotego Basaka;)
Od: "Marzena" <k...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja usztywniam zwykłą mąką ziemniaczaną :)
W kubeczku robię zawiesinę z ok.3 łyżek mąki i zimnej wody.Potem zawiesinę
wlewam do garnka z gotującą się wodą.Powstaje coś ,co konsystencją przypomina
kisiel :)
Do ciepłego krochmalu daję serwetki i lekko odciskam nadmiar (ale nie
wykręcam ).Rozkładam serwetki na ręczniku i czekam aż wyschną.
Do świątecznych wyrobów ze złotych nici ALTUN BASAK robię nieco mocniejszy
krochmal,bo nici są syntetyczne i dość oporne,ale do wyrobów z bawełny
(MONIKA,SNEHURKA) może być słabszy krochmal ,np 2 łyżki mąki wystarczy.
Mój albumik :)
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=59602
Marzena
W zeszłym roku popełniłam szydełkiem kilka gwiazdek na choinkę z białego i
> wszystko było dobrze do momentu jak chciałam to usztywnić (frywolitkowe są
> sztywne bez dodatkowego krochmalenia). Po zalaniu gwiazdek lakierem do
> włosów i wysuszeniu ich w dalszym ciągu były delikatnie mówiąc giętkie. Czym
> wy to dziewczyny usztywniacie??
> E.B.
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|