« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-19 14:12:48
Temat: Tiramisu małe pytankoCzy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
zrobić? PYtanie nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
jaja juz wybijam do michy;)
AgaL
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-19 14:25:05
Temat: Re: Tiramisu małe pytankoDnia Wed, 19 May 2004 14:12:48 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Agnieszka*,
w wiadomości news:<news:c8fq10$e9r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
> zrobić? PYtanie nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
> jaja juz wybijam do michy;)
zrób dzisiaj. przejdzie sobie smakami i wilgocią, a jest mu to bardzo
potrzebne.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 14:48:11
Temat: Re: Tiramisu małe pytanko> Dnia Wed, 19 May 2004 14:12:48 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Agnieszka*,
> w wiadomości news:<news:c8fq10$e9r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
> > zrobić? PYtanie nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
> > jaja juz wybijam do michy;)
>
> zrób dzisiaj. przejdzie sobie smakami i wilgocią, a jest mu to bardzo
> potrzebne.
A mogłaby mi któras z Was podac przepis na tiramisu ??szukałam w archiwum ale
nie znalazłam
pozdrówka
Czarownica
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 15:02:07
Temat: Re: Tiramisu małe pytankoDnia 19 May 2004 16:48:11 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Czarownica*, w
wiadomości news:<news:44a2.000002d5.40ab73aa@newsgate.onet.pl> zawarł, co
następuje:
>> Dnia Wed, 19 May 2004 14:12:48 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Agnieszka*,
>> w wiadomości news:<news:c8fq10$e9r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
>>
>>> Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
>>> zrobić? PYtanie nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
>>> jaja juz wybijam do michy;)
>>
>> zrób dzisiaj. przejdzie sobie smakami i wilgocią, a jest mu to bardzo
>> potrzebne.
>
>
> A mogłaby mi któras z Was podac przepis na tiramisu ??szukałam w archiwum ale
> nie znalazłam
Skopiowane ze strony gazety.
Tiramisu
Składniki:
1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400 g
biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
Autor: Agnieszka Kręglicka
Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
Kuchnia: włoska
Czas przyrządzania: 60
Wegetariańskie: Tak (a przynajmniej lakto-ovo-wegetariańskie :))
Tytuł cyklu: Kuchnia świata
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 15:11:37
Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
> Skopiowane ze strony gazety.
>
> Tiramisu
> Składniki:
> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400 g
> biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
>
> Autor: Agnieszka Kręglicka
> Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
> gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
> połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
> kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
> posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
> kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
> Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
> godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
> Kuchnia: włoska
> Czas przyrządzania: 60
> Wegetariańskie: Tak (a przynajmniej lakto-ovo-wegetariańskie :))
> Tytuł cyklu: Kuchnia świata
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
Dziękuję bardzo
Czarownica
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 15:23:15
Temat: Re: Tiramisu małe pytanko.
>
> Tiramisu
> Składniki:
> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400 g
> biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
>
> Autor: Agnieszka Kręglicka
> Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
> gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
> połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
> kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
> posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
> kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
> Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
> godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
> Kuchnia: włoska
> Czas przyrządzania: 60
a mozesz mi jeszcze wyjasnic co to takiego te mascarpone??
Czarownica
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 15:51:39
Temat: Re: Tiramisu małe pytankoDnia 19 May 2004 17:23:15 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Czarownica*, w
wiadomości news:<news:44a2.000002ff.40ab7be3@newsgate.onet.pl> zawarł, co
następuje:
> a mozesz mi jeszcze wyjasnic co to takiego te mascarpone??
ser włoski, podobny do naszych serków homogenizowanych, jednak dużo tłustszy
niezbędny do wykonania oryginalnego tiramisu. do dostania w polskich
marketach :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |