Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tiramisu małe pytanko

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tiramisu małe pytanko

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-19 14:12:48

Temat: Tiramisu małe pytanko
Od: "Agnieszka " <b...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
zrobić? PYtanie nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
jaja juz wybijam do michy;)
AgaL

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-19 14:25:05

Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 19 May 2004 14:12:48 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Agnieszka*,
w wiadomości news:<news:c8fq10$e9r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:

> Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
> zrobić? PYtanie nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
> jaja juz wybijam do michy;)

zrób dzisiaj. przejdzie sobie smakami i wilgocią, a jest mu to bardzo
potrzebne.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-19 14:48:11

Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
Od: "Czarownica" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Dnia Wed, 19 May 2004 14:12:48 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Agnieszka*,
> w wiadomości news:<news:c8fq10$e9r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
> > zrobić? PYtanie  nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
> > jaja juz wybijam do michy;)
>
> zrób dzisiaj. przejdzie sobie smakami i wilgocią, a jest mu to bardzo
> potrzebne.


A mogłaby mi któras z Was podac przepis na tiramisu ??szukałam w archiwum ale
nie znalazłam

pozdrówka

Czarownica

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-19 15:02:07

Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 19 May 2004 16:48:11 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Czarownica*, w
wiadomości news:<news:44a2.000002d5.40ab73aa@newsgate.onet.pl> zawarł, co
następuje:

>> Dnia Wed, 19 May 2004 14:12:48 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Agnieszka*,
>> w wiadomości news:<news:c8fq10$e9r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
>>
>>> Czy jak zrobię dziś to jutro na wieczór sie nada czy ;lepiej jutro rano
>>> zrobić? PYtanie  nieco pilne bo jak nie za to to wezmę sie za inne ciasto
>>> jaja juz wybijam do michy;)
>>
>> zrób dzisiaj. przejdzie sobie smakami i wilgocią, a jest mu to bardzo
>> potrzebne.
>
>
> A mogłaby mi któras z Was podac przepis na tiramisu ??szukałam w archiwum ale
> nie znalazłam

Skopiowane ze strony gazety.

Tiramisu
Składniki:
1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400 g
biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy

Autor: Agnieszka Kręglicka
Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
Kuchnia: włoska
Czas przyrządzania: 60
Wegetariańskie: Tak (a przynajmniej lakto-ovo-wegetariańskie :))
Tytuł cyklu: Kuchnia świata
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-19 15:11:37

Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
Od: "Czarownica" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Skopiowane ze strony gazety.
>
> Tiramisu
> Składniki:
> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400 g
> biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
>
> Autor: Agnieszka Kręglicka
> Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
> gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
> połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
> kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
> posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
> kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
> Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
> godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
> Kuchnia: włoska
> Czas przyrządzania: 60
> Wegetariańskie: Tak (a przynajmniej lakto-ovo-wegetariańskie :))
> Tytuł cyklu: Kuchnia świata
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana

Dziękuję bardzo

Czarownica

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-19 15:23:15

Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
Od: "Czarownica" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

.
>
> Tiramisu
> Składniki:
> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400 g
> biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
>
> Autor: Agnieszka Kręglicka
> Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
> gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
> połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
> kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
> posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
> kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
> Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
> godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
> Kuchnia: włoska
> Czas przyrządzania: 60


a mozesz mi jeszcze wyjasnic co to takiego te mascarpone??

Czarownica

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-19 15:51:39

Temat: Re: Tiramisu małe pytanko
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 19 May 2004 17:23:15 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Czarownica*, w
wiadomości news:<news:44a2.000002ff.40ab7be3@newsgate.onet.pl> zawarł, co
następuje:


> a mozesz mi jeszcze wyjasnic co to takiego te mascarpone??

ser włoski, podobny do naszych serków homogenizowanych, jednak dużo tłustszy
niezbędny do wykonania oryginalnego tiramisu. do dostania w polskich
marketach :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pasztet-to problem
Czy i czym nasączyć biszkopt??
przepis na Rostbef
jedzenie ...
XENA- do kobiet

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »