« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2012-12-31 17:55:34
Temat: Re: Tłuszcz z kaczkiUżytkownik Krzysztof Tabaczyński napisał:
> Użytkownik "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:50df4986$0$26708$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik ""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> napisał w
>> wiadomości news:50de2ab6$0$1231$65785112@news.neostrada.pl...
>> Użytkownik Krzysztof Tabaczyński napisał:
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:o2vge0jf3j6s.1kci1oyetorq1$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 28 Dec 2012 22:45:36 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
>>>>
>>>>> Cześć!
>>>>>
>>>>> Został mi 1 litr smalcu który wytopił się z kaczki.
>>>>>
>>>>> Czy można coś sensownego z tym smalcem zrobić?
>>>>>
>>>>> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
>>>>
>>>> Ugotować kocioł bigosu i tam ową małmazję wlać, oczywista prócz
>>>> wszelkich
>>>> innych sosów spod boczków i spod mięs świątecznych - mniam :-)
>>>> --
>>>> XL bigos można zamrozić w porcjach i mieć go sobie na dłużej :-)
>>>
>>> ...a nie będzie za tłuste?
>>>
>>> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
>>
>> Zależy jaki kocioł...
>>
>> Dzięki wszystkim!
>> Idę wlewać smalec...
>>
>> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
>
> Wlałem połowę i wydaje mi się, że bigos stał się zbyt słodki...
To dodaj kapusty - może być to twój pierwszy krok do stworzenia bigosu
nieustającego...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2012-12-31 18:35:48
Temat: Re: Tłuszcz z kaczki
Użytkownik ""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> napisał w
wiadomości news:50e1d19a$0$1228$65785112@news.neostrada.pl...
Użytkownik Krzysztof Tabaczyński napisał:
> Użytkownik "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl> napisał w
> wiadomości
> news:50df4986$0$26708$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik ""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> napisał
>> w
>> wiadomości news:50de2ab6$0$1231$65785112@news.neostrada.pl...
>> Użytkownik Krzysztof Tabaczyński napisał:
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:o2vge0jf3j6s.1kci1oyetorq1$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 28 Dec 2012 22:45:36 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
>>>>
>>>>> Cześć!
>>>>>
>>>>> Został mi 1 litr smalcu który wytopił się z kaczki.
>>>>>
>>>>> Czy można coś sensownego z tym smalcem zrobić?
>>>>>
>>>>> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
>>>>
>>>> Ugotować kocioł bigosu i tam ową małmazję wlać, oczywista prócz
>>>> wszelkich
>>>> innych sosów spod boczków i spod mięs świątecznych - mniam :-)
>>>> --
>>>> XL bigos można zamrozić w porcjach i mieć go sobie na dłużej :-)
>>>
>>> ...a nie będzie za tłuste?
>>>
>>> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
>>
>> Zależy jaki kocioł...
>>
>> Dzięki wszystkim!
>> Idę wlewać smalec...
>>
>> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
>
> Wlałem połowę i wydaje mi się, że bigos stał się zbyt słodki...
To dodaj kapusty - może być to twój pierwszy krok do stworzenia bigosu
nieustającego...
To może być bardzo cenna uwaga, ale:
- zużyłem już całą kapustę
- jestem na etapie wyjmowania chrzanu z sokowirówki...
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2013-01-01 19:15:13
Temat: Re: Tłuszcz z kaczkiDnia Sun, 30 Dec 2012 20:49:05 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
> Wlałem połowę i wydaje mi się, że bigos stał się zbyt słodki...
Hmmm, wszak do bigosu dodaje się powidła i miód dla słodkości - ma być
słodkawy :-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2013-01-02 15:41:12
Temat: Re: Tłuszcz z kaczki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:wprwmknrucbo$.l50khecps29v$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 30 Dec 2012 20:49:05 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
>
>> Wlałem połowę i wydaje mi się, że bigos stał się zbyt słodki...
>
> Hmmm, wszak do bigosu dodaje się powidła i miód dla słodkości - ma być
> słodkawy :-)
Ja jednak wolę wyraziście pikantny, bez słodkiego posmaku.
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2013-01-02 18:02:09
Temat: Re: Tłuszcz z kaczkiDnia Wed, 2 Jan 2013 16:41:12 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:wprwmknrucbo$.l50khecps29v$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 30 Dec 2012 20:49:05 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
>>
>>> Wlałem połowę i wydaje mi się, że bigos stał się zbyt słodki...
>>
>> Hmmm, wszak do bigosu dodaje się powidła i miód dla słodkości - ma być
>> słodkawy :-)
>
> Ja jednak wolę wyraziście pikantny, bez słodkiego posmaku.
>
Czyli kapustę lubisz, nie bigos.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |