Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: sos chili

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sos chili

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2013-01-02 10:36:28

Temat: Re: sos chili
Od: b...@g...com szukaj wiadomości tego autora

W dniu czwartek, 16 grudnia 1999 09:00:00 UTC+1 użytkownik Engraf napisał:
> witam:-)
> mam male pytanko jak spozadzic sos ostry chili jak w chinskiej knajpie
> i co oni dodaja ze jest on taki lekko lejacy
> --
>
> POZDRAWIAM Andrzej


A na polskie warunki można użyć jak przedmówca sugerował skrobi, mąki kukurydzianek
czy po prostu mąki pszennej, która da dokładnie taki sam efekt. Da się też zrobić
taki sos wygotowując wodę, choć konsystencja będzie lekko inna.

Pozdrawiam
http://www.bajceps.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tłuszcz z kaczki
Przepis na karpia :)
18-tka... ;)
NicerDicer Plus - warto kupić?
Do "paprykarzy" :-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »