| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2012-03-11 23:00:31
Temat: Re: Trująca sol !Aicha wrote:
> W dniu 2012-03-11 17:36, yapann pisze:
>
>>> Ha. Ostatnio z przerażeniem odkryłam azotany jednak) w żółtych serach.
>>> Odtąd poszukuję z uporem maniaka takich z lizozymem.
>>
>> powiedz coś więcej - ten lizozym jest ok?
>> Ja nie kupuję serów spod krzaka - tylk dojrzewające, pakowane u
>> producenta (a syfser kupuję tylko do spaghetti).
>
> Ja też nie spod krzaka, ale powiedz - zaglądasz temu od producenta w
> etykietę? :)
> Lizozym (jak podejrzewam z jajek wzięty) występuje też we łzach i jest
> naturalnym składnikiem pierwszej linii obrony przed zarazkami, tej
> zewnętrznej. W serach jest stosowany jako substancja konserwująca,
> podobnie jak rzeczony azotan.
Glutamat jest jeszcze bardziej "popularny" w organiźmie niż lizosym, a mimo
to dużo ludzi mówi na to beee.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2012-03-11 23:14:49
Temat: Re: Trująca sol !W dniu 2012-03-11 23:59, Ikselka pisze:
>>> Chcesz dobry ser?
>>> http://www.wino.solera.pl/produkt/195/sery/owcze/ser
-manchego-
>>
>> A jest tam "la compozicion"
>
> Rzeco?
No dobra, s zamiast z. Ze słuchu grałam, jak Stokrotka ;)
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |