Data: 2010-09-22 06:15:34
Temat: Re: Tu jest dopiero temat do rozmów.
Od: "Qrczak" <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Chiron wylazło do ludzi i marudzi:
>
> Użytkownik "Qrczak" <q...@o...pl> napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:i7b1bh$kq4$...@n...onet.pl...
>> Dnia 2010-09-20 23:54, niebożę Chiron wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości grup
>>> dyskusyjnych:4c97c524$0$27041$6...@n...neostrad
a.pl...
>>>> W dniu 2010-09-20 22:23, Chiron pisze:
>>>>
>>>>> W_Lidlu_nie_ma_niczego_co_nadaje_się_do_zjedzenia.
>>>>
>>>> Całe szczęście, że czekoladę z Lidla POŻERAM.
>>>>
>>>
>>> Co Ci najbardziej smakuje? Aspartam czy sacharyna? Pytanie testowe: ile
>>> kakao jest w kakao lidlowym? Ile w ich czekoladach? Dlaczego VanHouten
>>> zabrał nazwę Lidlowi? Dlaczego...eeeetam, to Twoje zdrowie.
>>
>> Podaję z etykiety czekolady J.D.Gross 83%:
>> "miazga kakaowa, cukier, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator:
>> lecytyna sojowa, wanilia. Zawartość kakao: min. 83%."
>> Który składnik tu jest niehalo - się zapytowywuję.
>
> emulgator jest nieenter.
Z powodu?
> Idę się założyć, że zamiast części kakao jest wypełniacz (guma arabska?)
Masz na to jakiś dowód, czy tak sobie strzelasz?
Qra
|