Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Udziec z indyka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Udziec z indyka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-18 19:32:31

Temat: Re: Udziec z indyka
Od: "likaon" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:c5ue6t$1ar$04$1@news.t-online.com...
> Ja tylko o soli podpowiedzialam a zupelnie zapomnialam o papryce, bo po
> przeczytaniu tylu przypraw to mnie tez zatkalo.Nie bylam odwazna, aby
> powiedziec, ze to istna "perfumeria", bo zauwazylam, ze podaje sie na
grupie
> czasem bardzo udziwnione przepisy .
Masz racje.
Najdziwniejszy jaki czytalem, to bylo o kwiatkach cukinii faszerowanych
czyms tam.
Jednakze ta jak nazywasz "perfumeria" ma uzasadnienie w przypadku
poszukiwania smaków w przyrzadzaniu dan. Nigdy bym sie nie wiedzial, ze np.
tymianek dodany do zwyklej kapusty gotowanej zmienia jej smak i kolor.
Ta "perfumeria", to pierwsza przymiarka do pieczenia dobrego miesa.
Napisalem o tym tutaj liczac, ze bedzie jakas dyskusja. Ale jak widac malo
kto ma tu jakies pojecie o kuchni.
Dziekuje Ewci N. za podjecie tematu, rady i pojasnienie myslenia.
Dobrej nocy
likaon





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-18 20:11:46

Temat: Re: Udziec z indyka
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora



> Masz racje.
> Najdziwniejszy jaki czytalem, to bylo o kwiatkach cukinii faszerowanych
> czyms tam.
> Jednakze ta jak nazywasz "perfumeria" ma uzasadnienie w przypadku
> poszukiwania smaków w przyrzadzaniu dan. Nigdy bym sie nie wiedzial, ze
np.
> tymianek dodany do zwyklej kapusty gotowanej zmienia jej smak i kolor.
> Ta "perfumeria", to pierwsza przymiarka do pieczenia dobrego miesa.
> Napisalem o tym tutaj liczac, ze bedzie jakas dyskusja.

A ja myslalam, ze to byla prosba o rade?
A "perfumeria" nazwalam taka ilosc przypraw w jednej potrawie, ale masz
racje ,droga prob, chociaz czasami i bledow mozemy wydobyc nowe
smaki.Zreszta jestes zadowolony z Twego "dziela"i chodzilo o to , ze czegos
brakowalo, a moze apetytu ;-)

>Ale jak widac malo kto ma tu jakies pojecie o kuchni.

Po to jest ta grupa, aby wymieniac doswiadczenia, na zasadzie, ze czlowiek
cale zycie sie uczy :-)

> Dziekuje Ewci N. za podjecie tematu, rady i pojasnienie myslenia.
> Dobrej nocy
> likaon

Dobranoc
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Udziec z indyka
Basbusa -Hafsa, ratuj!
Re: Masa do andrutów
Re: apropos śmietanki i nie majonezowi
Re: apropos śmietanki i nie majonezowi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »