Data: 2005-11-09 13:11:45
Temat: Re: WYKLEJANKI
Od: Moolinea <moolinea@WYTNIJ_TO.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Mampka rzuc przepis - moze sie pokusze :)))) bo kiedys jak zrobilam wyszly
>TAAAAAAAAAAAAKIE podeszwy ze dalo sie je jesc jedynie moczac w herbacie!!
>a generalnie jeden rzucony wybil niekcacy szybe :DDD
Stary babciny sposób jest taki żeby piec kilka tygodni przed świętami
a to dlatego by właśnie zmiękły. Jednak nie zmiękną trzymane w
blokowym mieszkaniu gdzie temperatura sięga 20-kilku stopnia
wilgotnośc powietrza jest znikoma :( Pierniki muszą w celu skruszenia
stać w wilgotnym pomieszczeniu.
Można to jakoś ominąć, ja kiedyś trzymałam pierniczki w kartonie w
najchłodniejszym miejscu w domu i nakrywałam karton wilgotną szmatką
(minus jest taki, że trzeba pamiętac o moczeniu szmatki conajmniej raz
dziennie, bo szybko wysycha).
Moolinea
|