Data: 2006-10-03 15:50:50
Temat: Re: Weglowodany w jogurcie.
Od: "slawek" <slawekopty(usuń)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Arek" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:efttm3$2me$1@atlantis.news.tpi.pl...
> W posiadanych przeze mnie tabelach
> ilosc weglowodanow w 100 g mleka 3,2 wynosi 4,8g
> a jogurcie naturalnym w 100 g 6,2g
>
> Ja jogurt robie sam i chyba w wyniku dzialania bakterii mlekowych nie
> przybywa weglowodanów.
>
> Czy ktos z was wie jakie sa wartosci BTW w mleku i jogurcie naturalnym
> zrobionym z tegoz mleka.
> Co tam sie zmienia?
>
Do jogurtu kupowanego w sklepie dodają np. skrobie modyfikowaną w celu
zagęszczenia tegoż ;)
--
oczywiscie przy opisie wynikow nalezy uwzgledniac metodologie. metodologii
innej nie moglo byc inaczej nalezaloby zalozyc okreslony poziom opadow
padajacych o tej samej porze roku z taka sama suma opadow. nie mozna
porownywac ze soba dwa nierownowazne dane (jeden z opadami tropikalnymi, a
inny ze stepu). "stad wynik wynikowi nie rowny. jedyny sensowny sposob
zrobienia tego, bylo uwzglednienia calkowitego zapotrzepowania wodnego.
oczywiscie prowadzi to do
wynikow nie do konca reprezentatywnych, ale inaczej nie mozna." 1maruti1
|